Om denne bloggen

Jeg heter Kristian og har delt noen av mine matopplevelser gjennom denne matbloggen siden 2015. Det hele begynte med en feiende flott julegave fra min kjære Marit – en skinnende sous vide supreme. Og sammen med den ble jeg utfordret til å dele kulinariske høydepunkt – dermed ble ideen om Sviddå unnfanget.

Denne bloggen ble derfor dedikert mitt nye sous vides eventyr og her deler jeg oppskrifter, erfaringer, opplevelser og reaksjoner på hva sviddå (sous vide supreme’n min) og jeg tryller fram av gastronomiske retter:-). Mitt mål er å inspirere og dele retter som alle kan få til.

Med tiden har jeg lært ufattelig mye og dermed vil du også se at bloggen omfatter mer enn Sviddå eventyr alene. Trykkoker til hverdags og mer avanserte retter, skummende gøy med spuma flasken og andre retter som jeg og mine har satt pris på vil du også finne innlegg om.

Mat og kjøkken har vært en sentral del av livet mitt så lenge jeg kan huske. Jeg setter like stor pris på det enkle, såvel som å utfordre med nye smakskombinasjoner og metoder.

Alt som presenteres på bloggen kan også tilberedes uten å bruke sous vide og jeg håper at historiene mine inspirerer til å prøve nye ting på kjøkkenet ditt!

God fornøyelse og følg nysgjerrigheten til nye, inspirerende matoppdagelser.

Kristian:-)

IMG_0435.JPG

16 thoughts

 1. Her var det mye godt!!!
  Ser ut for det må bli en tur på kjøkkenutstyr-butikken før treningssenteret idag- puh….

  1. Takk skal du ha….det erfare å kose seg og bare for å gjøre ting litt lettere. Der er mulig å lage alle disse rettene uten å gå til innkjøp av sous vide og annet utstyr. Håper bloggen kan være til inspirasjon:-)

 2. Hei!! Flott blogg!!! Skal forsøke lammeribbe i SV i morra, med etterfølgende grill. Driver også og blogger på Guttas Kjøkken, hvor jeg forsøker å få flere gutter til å ta steget inn i denne fantastiske verdenen. Er medlem av Kjøkkenkroken på FB og tror at du ville passet utmerket inn, om du ikke allerede er med. Masse hilsner Stig

  1. Tusen takk Stig! Jeg skal sjekke ut Kjøkkenkroken og ikke minst din blogg. Lykke til med lammeribben – det blir garantert en suksess!

 3. Hei kongen over kongene!
  Det ble helt fantastisk!! Svinenakkene som du hjälp oss med, mener jeg. Vi lot dem ligge på 62 grader i ca. 18,5 timer, og så grillet Gunnar dem, så de fikk farge. De ble helt perfekte!! Folk i selskapet var helt overgitt, og flere begynte å snakke om å skaffe seg det selv… Vi hadde igjen en liten kilo av 7,5 opprinnelige, og det var ca 22 voksne som spiste… Det ble så mørt så det smeltet i munnen!! Tusen tusen takk for all hjelp! Si meg – holder du kurs osv? Også for sånne som meg som har store «tallproblemer»? Gunnar har det gudskjelov ikke… Men måten du forklarte det på, gjorde at hele greia gikk som en lek…
  Jeg håper vi kan spørre deg videre hvis det er noe?
  Og så lurer jeg på ; Jeg følger nå bloggen/siden din. Men er det nyhetsbrev du sender ut, eller hva? Jeg har ikke fått innlegget ang asparges osv..
  Tusen takk igjen!
  Mange hilsener fra
  Gunnar og Ina

 4. Hei 🙂 digg blogg !!!!
  Skal ha svinesteik i morgen !!! må si eg gleder meg 🙂

  Hilsen Stig Morgan

   1. Glemte svare deg på resultatet det smakte meget godt 🙂
    Skal ha kalkun i julen !
    Så gleder meg til og lage oppskriften din 🙂
    Ha en fin jul
    Hilsen Stig Morgan

 5. Hei Sviddå, ser vi har samme blogg-layout og jeg lurte på om jeg kunne spørre deg hvordan du har fått til kun domain uten wordpress? 🙂 Mhv Birgitte

  1. Hei på deg,

   Jeg kjøpte mitt domene på mywebhost.no og prisen er rundt 80 kroner. Når du har gjort det må du knytte dette opp mot din wordpress konto som gjøres i admin sidene. Synes å huske at mywebhost hadde god forklaring på hvordan dette gjøres:-)

   Lykke til!
   Mvh
   Kristian alias Sviddå

 6. Kjempeflott blogg! Tusen takk for at du prøver ut og deler så mye, og i tillegg skriver så morsomt! Det tar tid å venne seg til en sous vide mtp temp og tid, men etter at jeg oppdaget denne bloggen ble matlagingen i sous viden som en lek😄👍. Bildene dine bekrefter jo at temp og tid er riktig. Ser fram til flere og spennende retter!

  1. Tusen takk Åse! Det var en veldig hyggelig tilbakemelding. Imorgen kommer roastbiff som har svømt i snart 24 timer…kun noen timer igjen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s