Kalkunbryst medley – til fest og hverdags:-)

Det er den tiden av året hvor kalkun skal serveres…denne store fuglen som veldig ofte ender sine dager som litt for tørr og litt for smakløs.
Kalkunbryst i sviddå skulle imidlertid vise seg å være en god kombinasjon og resultatet ble saftige kjøttstykker med utrolig god smak.

Denne retten er utrolig enkel og ble en uimotståelig suksess her i huset.
Kalkunbryst med ovnsbakte rotgrønnsaker, potetmos og hvitvinssaus. NAM!

Vi inviterte familien på høytidsmiddag og var i alt 10 til bords. Vi kjøpte inn 3 kalkunbrysr a 700 gram, godt med poteter, 2 kg gulrøtter, 1 kg persillerøtter, 2 store rødløk. La brystene drive rundt i en saltlake i noen timer. Jeg brukte 60 g salt pr liter. Tørk av kjøttet, ha det i poser med et par spiseskjeer olje, vakumer.

Varm opp bassenget og la kalkunbrystene utføre en 5 timers medley på 61 grader. Fres brystene i varm panne med smør et par minutter på hver side, la der hvile, skjær opp og server:-). Dryss over finhakket timian og bladpersille.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e54/64043087/files/2014/12/img_0540.jpg

Når brystene dupper fint i bassenget forbereder du saus, poteter og grønnsaker. Skjær opp grønnsakene og løk i gode serveringsbiter og ha i en ildfast form. Ha på godt med deilig olivenolje. Stek i ovn på 220 grader i 40 minutter eller til møre.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e54/64043087/files/2014/12/img_0541.jpg

Skrell poteter og kutt i biter. Kok møre og stapp. Smak til med fløte og smør. Ha i frø fra en vaniljestang, salt og pepper. Smak til med litt muskat. Hold varm til servering.

Til sausen trenger du 5 dl hvitvin, en stk sjalottløk i tynne skiver, 1 ss Dijon sennep, 2 dl fløte, 6 dl god kyllingkraft, salt og hvit pepper.

Begynn med å mykne skiver av sjalottløk i litt nøytral olje. Tilsett hvitvin og la koke ned til nesten sirup og ha i kyllingkraften. La dette koke ned med 1/4. Tilsett fløte og smak til med sennep, salt og pepper. Tilsett til slutt stekeskjy fra pannen.

Dette er en litt rustikk rett, med masse god smak,,,og samtidig gir retten en følelse av eleganse. Enjoy!

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e54/64043087/files/2014/12/img_0542.jpg

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s