Kul, kul suppe – paprikasuppe!!

Trykkokeren og jeg har blitt skikkelig gode venner. Spesielt imponert blir både jeg og gjester når supper trylles fram under trykk.

Denne suppen er rett og slett kul med et utrolig spennende tilbehør. Serverer du denne med en Riesling Auslese ala Christoffel 94 blir det hele fullkomment.
Inspirasjon for metode og teknikk for denne suppen er hentet fra Modernist Cuisine. Alt handler om nøyaktige mål og om å karamellisert grønnsakene etterfulgt av smakstilsetting.

Du trenger en trykkoker og følgende ingredienser:
500 g rød paprika skåret i strimler, 1/2 rød chili delt i tilsvarende stykker, 113 gr usaltet smør, 30 gr vann, 5 gr salt, 2,5 gr natron, 6 dl fiskekraft (jeg jukset med Jacob’s), 40 gr usaltet smør som skal tilsettes mot slutten, salt for smak.

For garnityr trenger du sort oliven skåret i tynne skiver, ansjosfilet delt i ca 1-2 cm biter, frisk mynte skåret i strimler og blåmyggost.

Klar…ferdig…gå:-)

2015/01/img_0563.jpg

Smelt smør i trykkokeren over lav varme. Bland vann, salt og natron og ha blandingen i smøret sammen med paprika + chili. Bland godt. Trykkok under 1 bar i 20 minutter. Start timeren når tykket er oppnådd.
Så….når tiden er inne så fyller du kjøkkenet med damp og lar trykket gå. Rop gjerne tut, tut mens dampskyen står.

Ha den karamelliserte paprikaen i blenderen og kjør til puré. Sil oppi en gryte og ha i fiskekraften.
Bruk en stavmikser og kjør inn de siste 40 gr usaltet smør. Dersom konsistensen blir for tynn er det bare å tykne til med litt maisenna blandet ut i litt vann. Hvis du velger å bruke maisenna…la suppen koke noen minutter. Smak til med salt.

Anrett garnityr i bunn av suppetallerken, sett på bordet og øs på suppe til heiarop, mmmmmm og wow lyder fra alle som er heldige og får sitte ved ditt bord.

Nyt den!

2015/01/img_0564.jpg

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

3 thoughts

    1. Tusen takk. Det som er superkult er at du kan leke litt med forskjellige grønnsaker. For eksempel finner du en gulrotsuppe på bloggen min hvor jeg har brukt gulrøtter og frisk gulrotjuice. Der er bare å teste:-)

      1. Ja, jeg så den. Spennende med frisk gulrotjuice. Det har jeg ikke prøvd før. Regner med det gir en ekstra frisk og søt smak. Jeg laget Ostehuset sin gulrotsuppe med cheddarost for ikke så lenge siden. Det var også godt. Kjekt å lære flere variasjoner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s