Svinaktig godt baconsvin

Det er endelig helg, tid for gode måltider, fredagsro….og alt annet som følger med helger. Mamma i huset er på jobbreise og jeg har brukt tidlig ettermiddag til å klargjøre et festmåltid. Hos oss er vi for å feire…så derfor feirer vi det meste og fredager er en perfekt anledning!

Idag ønsket jeg å utfordre sviddå med svinefilet og en tomat confit variant. Bassenget varmes til behagelige 58 grader sånn at diverse ting kan slippes løs for noen heftige timer med svømming.

Til denne svinaktig gode retten trenger du en stk indrefilet av svin, frisk oregano, bacon skiver, olivenolje, en boks med små plomme tomater, ruccola salat, småpoteter (jeg hadde en eske med jærske småpoteter), 4 sjallottløk, 4 fedd hvitløk, frisk estragon, 250 ml kyllingkraft, 2 dl rødvin, et par ss usaltet smør, en ts god sennep, salt og pepper til smakelse:-)

Start med å klargjøre indrefileten. Legg ut et stykke plastfolie på skjærebrettet og fordel skiver med bacon. Pensle disse med god olivenolje. Krydre fileten med salt, pepper og finhakket oregano. Rull fileten stramt med plastfolien…og vakumer svinepølsa. Minimum 2 og maksimum 3 timers svømmetur for pølsa!

2015/01/img_0579.jpg

Deretter klargjør du tomatene. Legg disse i sous vide pose, ha i litt salt og pepper samt frisk oregano. Hell over et par spiseskjeer god olivenolje. Når svinepølsa har fått opp pulsen etter ca en time legger du i posen med tomater. Klages det på dårlig plass i bassenget overhører du det eller truer med familiebad i Klepp svømmehall (eller annet offentlig bad) kl 13 på søndager…det er definisjonen på dårlig plass i bassenget!

2015/01/img_0573.jpg

Når alt som bader bader, gyver du løs på sausen. Denne måten å gjøre det på bruker jeg ofte!! Det er bare å bytte ut type kraft og vin avhengig av rett, eksempelvis hvitvin og fiskekraft til deilig fiskesaus eller oksekraft til kraftigere kjøttretter.
En liten sjallottløk i tynne, tynne skiver blankes og myknes i litt nøytral olje. Hell i 2 dl vin eller mer og kok inn til sirup. Ha i 2,5 dl kyllingkraft og kok inn til sausen tykner. Sil den. Ha i et par spiseskjeer usaltet smør. Smak til med en spiseskje god sennep, salt og pepper – mmmmmm. Når fileten er ferdig heller du oppi litt av kjøttkraften gjennom en sil!

2015/01/img_0580.jpg

Bland poteter, hvitløk og sjalottløk i olje og finhakket estragon i en ildfast form. Forvarm stekeovn til 200 grader og la småpotetene steke seg møre og gode!

2015/01/img_0574.jpg

Nå er det bare å la sviddå magien virke…fisk opp posene (gjerne med bare hender…eller stang om du vil), ta ut kjøttet, tørk av med kjøkkenpapir og stek det godt på pannen slik at bacon brunes. Et par-tre minutter i varm panne holder. Så må svinet hvile litt….da tar du ut tomatene og fjerner oregano bladene. Skjær opp kjøttet, legg opp på tallerkener og server til høylytte heia rop fra de som sitter rundt bordet:-)

God fornøyelse!

2015/01/img_0581.jpg

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

2 thoughts

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s