Pannestektsousvidetorsk med ingefærgulrotpuré

Vi er ganske så flinke til å få fisk på bordet flere dager i uken. Nå er det skrei og torsketid. Da jeg ikke fikk tak i skrei ble det torskefilet som ble ettermiddagens stjerne. Helst ville jeg ha filet av skrei med skinn, men det får bli neste gang. Jeg er opptatt av å vise at det hvor enkelt det er å bruke både sviddå (les: sous vide), trykkoker og annet utstyr til å skape alt fra hverdagsmåltider til avanserte gourmet retter.

Denne retten ble en kjempesuksess og er en typisk hverdagsrett som tar ca 30 til 45 min å tilberede. Jeg vil spesielt trekke fram kombinasjoner av smaker og tekstur! En enkel og annerledes rett som overrasker sansene:-)

Fem stikkord om denne retten: Torsk, gulrot, ingefær, squash og fennikel!

2015/01/img_0584-0.jpg

2015/01/img_0585-0.jpg

2015/01/img_0586-0.jpg

Med 2 voksne og en fiskeglad 3-åring i hus trenger du 600 gram torskefilet delt i passe serveringsstykker, et par spiseskjeer olje og en liter saltlake.
Legg fiskestykkene i 6% saltlake (60 gr salt pr liter) og la dem slappe av der i 15 minutter. Tørk av og legg i vakumposer med maksimum to stykker pr pose. Ha i en dæsj god olivenolje, vakumer og slipp dem løs i sviddå på 54 grader i maksimum 20 minutter. Pannestek ett minutt i smør rett før servering.

Til pureen må du ha 500 gr gulrot, 2-3 ss smør, ca 1 1/2 cm revet ingefær, salt og pepper pluss en dæsj med sitronsaft. Skrell og del gulrøtter i 2 cm biter. Ha i trykkoker og damp i vei i 4 minuttet. Bruk stavmikser og kjør til fin puré sammen med 2-3 ss smør. Smak til med revet ingefær, salt, pepper og litt sitronsaft. Hold varm til servering.

Serverte en soyasmør saus til hvor ingrediensene er 5 ss usaltet smør, 2 ss soyasaus, 2 fedd finhakket hvitløk og litt sitronsaft til smak. Smelt smør til nesten nøttebrunt. Ha i soyasaus, hvitløk og press over litt sitronsaft.

Valg av grønnsaker ble 1 stk squash og en stk fennikel. Skjær fennikel i fine biter. Del squash på langs i ca 50 mm skiver. Stans ut små rundinger med for eksempel en kjernehusfjerner.
Kok opp lettsaltet vann, ha i fennikkel og etter 3 minutter har du i squash. Fortsett koring i 2 minutter. Sil og skyll med kaldt vann. Hold grønnsakene på lunk i gryta til servering.

Legg opp…og nyt en deilig fiskemiddag hvor du sannsynligvis kommer til å oppleve det samme som oss – at du ikke laget nok 🙂

Enjoy!

2015/01/img_0587.jpg

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

4 thoughts

      1. Takk! Er i November men skal prøve å huske å melde tilbake 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s