Sviddå brisker seg

Endelig fikk jeg kloa i en stykningsdel som ikke er så tilgjengelig for hvermannsen – et perfekt stykke brisket på snaut 2,5 kg.

Brisket er enkelt sagt den fremre delen av oksebrystet og er en skikkelig seig muskel. Den er kanskje mest kjent for å være selve symbolet på barbeque stilen man finner i Texas – tilberedt på lav temperatur over laasaang tid i en smoker.

Nettopp derfor fungerer det veldig godt å tilberede dette sous vide. Sviddå formelig hoppet av glede da temperaturen ble stilt inn på 68 grader og med lovnader om 36 timers svømmetur. Med en såpass voksen distanse og relativt høy temperatur får du en saftig, mør brisket som lett lar seg rive fra hverandre.

Det jeg ønsket å servere var brisket i hjemmelaget brioche hamburgerbrød med en god bbq saus toppet med syltet rødløk. Resultatet ble rett og slett finger lickin’ good»!! Kosemat er herved definert!

Brisket sous vide i hjemmelaget brioche hamburgerbrød

For å trylle frem denne herligheten må altså kjøttet tilbringe et betydelig antall timer i bassenget. Start med å forberede kjøttet. Ta det ut av pakningen og tørk godt med kjøkkenpapir. Gni det godt inn med rikelige mengder av sort pepper og salt. Knus hele pepperkorn i en morter sammen med salt.

Vakumer kjøttet og slipp det ned i bassenget. Etter 36 timer tar du kjøttet forsiktig ut av posen og legger det i en ildfast form. Hell på 2-3 dl av kjøttkraften og sett i forvarmet ovn på 150 grader. La brisketen kose seg der i 1 1/2 time.

Nå kan kjøttet rives fra hverandre med to gafler og det er klart til å legges på deilige, myke hamburgerbrød. Ha gjerne på litt salat og syltet rødløk er et folkekrav!

Syltet rødløk fikser du i en fei. Du trenger 1 dl sukker, 1 dl vann, 1 dl eplesidereddik (eller vanlig 7% eddik) og 2 stk rødløk snittet i fine skiver.

Kok opp vann, eddik og sukker. La sukkeret løse seg skikkelig opp. Ha løk i gryten og kok opp. Ha løk og lake på steriliserte glas. Lukk og sett i kjøleskapet. Den blir ALLER best om du lar sen stå over natten:-)

Jeg fulgte denne oppskriften på brioche hamburgerbrød som jeg definitivt kommer til å bruke igjen! https://bonyborg.com/2019/02/26/myke-brioche-hamburgerbrod/amp/

God fornøyelse – kjører du på med denne kan jeg garantere deg at enda flere vil beundre matlagingen din:-)

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

2 thoughts

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s