Ramsløkfest

Det blir fest i stuen når naboen melder oss med spørsmål om vi kunne tenke oss en bunt med ramsløk! Denne vidunderlige planten som faktisk blir omtalt som Nordens hvitløk er bare fantastisk å bruke i matlaging. Ramsløk er i sesong fra mars til juni og kommer du over denne er det bare å plukke med seg.

En flott grønnfarge, en utrolig god smak gjør denne planten anvendelig til å smaksette det meste – her er det nesten ingen begrensninger! Lag olje, emulsjoner, bruk i salater og garnityr – du er sjefen! Bruk fantasien og test! Smaken minner om hvitløk, den er herlig krydrete og husk at den er best å bruke i rå tilstand. Varmebehandling gjør at bladene mister mye smak.

I dag laget jeg ramsløk olje som kan brukes som smakstilsetning til å friske opp retter – en dæsj på tallerkenen hever det visuelle og smak. I disse grillings tider er denne oljen den perfekte følgesvenn!

Til oljen trenger du en solid bunt ramsløk og 4 dl solsikkeolje eller rapsolje. Vask og tørk bladene. Grovhakk ramsløken. Varm oljen til 68 grader. Ha oljen i en blender sammen med bladene og kjør til jevn blanding. Sil herligheten.

Ha oljen på en flaske og oppbevar i kjøleskapet. Du kan også fryse oljen i isbit former og ta dem frem når du trenger det.

Nå har du oljen og da kan du lage en fantastisk emulsjon som godt tilbehør til kjøtt, fisk, godt brød og så videre.

Min ramsløkemulsjon favoritt lager jeg på 10 sekundet med en stavmikser.

Du trenger: 2 dl ramsløkolje, 1/2 ts salt, saften av litt sitron, 1 ss dijonsennep, 3 ss eddik (7%), 1 egg. Ha alle ingredienser i smal beholder som følger med stavmikseren og kjør i 10 sekundet. Voila! Og god fornøyelse!

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s