Sviddås supperåd

Det nærmer seg jul og tiden er inne for at store og små avslører drømmene sine på korte og lange ønskelister.

Hvis du kjenner på et aldri så lite snev av kulinarisk eventyrlyst så anbefaler jeg på det sterkeste at du fører opp en stk trykkoker øverst på din liste. Mulighetene er uendelige, det er tidsbesparende, du bevarer næringsstoffer og aromaer intensiveres.

Supper! Trykkokeren er den beste følgesvenn til å trylle fram et utrolig bra resultat hver eneste gang. Jeg er inspirert av Modern Cuisine og deres fremgangsmåte på suppe i trykkoker. Her får du et nydelig eksempel på gresskarsuppe….dagens supperåd altså!

For å lage denne herligheten trenger du følgende ingredienser…og en trykkoker:-)

◦ 1 kg gresskar (jeg brukte flaskegresskar) kuttet i grove biter

◦ 4 g natron

◦ 7 g salt

◦ 60 g vann

◦ 1/2 liter kokosmelk

◦ 225 g smør

◦ 30 g smør som skal kjøres i suppen mot slutten

◦ Pepper

◦ 2-3 ss saft av sitron

Smelt 225 g smør i trykkokeren på lav varme. Rør ut salt og natron i vannet. Bland inn i det smeltede smøret og ha i gresskar. Vend til alle bitene er fint glasert av smør.

Fest lokket på trykkokeren, fyr opp varmen og når du har oppnådd trykket lar du gresskaret kose seg der i 20 minutter.

Etter endt koketid har du alt i en blender. Kjør til silkemyk konsistens.

Hell innholdet tilbake i en gryte og tilsett kokosmelk mens du rører kraftig med en visp. Ha i resten av smøret og kjør med stavmikser. Smak til med salt, pepper og sitron.

Det er alltid godt med noe krønsj en suppe som dette. Noen biter krutonger gjør seg godt eller du kan også servere sprøstekte gresskarkjerner. Husk bare å ta vare på kjernene når du skjærer ut gresskaret. Skyll kjernene godt i vann, tørk dem mellom et par kjøkkenhåndkle. Vend dem inn i en blanding av 1 ss nøytral olje og 1/4 ts salt. Spre ut på en stekepanne med papir og stek på 200 grader i 10-12 minutter.

Ha en god porsjon suppe på tallerkenen, dryss over noen krutonger og kjerner. Server og ta i mot hyllesten. Dette er garantert en av de bedre suppene…ever:-)!

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar