Lam i verdensklasse

Følelsen av høytid fremkalles alltid når lokalbutikken annonserer at sommerens Kvitsøylam er på plass i disken. Dette lammet fra havgapet er ettertraktet og jeg var heldig å slå kloa i et flott stykke lammeribbe. Dette er definisjonen på kortreist kvalitetsmat og understreker lokale produsenters bidrag til å sette Rogaland på matkartet. En perfekt match til en svømmetur i Sviddå – temperatur 60 grader, 3 timer svømming!

Lammeribbe av Kvitsøylam

Det første du må gjøre er å forberede ribben til sin etterlengtede svømmetur. Snitt svoren og gni inn stykket med salt og grovkvernet pepper. Legg i pose sammen med et par stilker rosmarin, et par spiseskjeer olivenolje, vakumer og la herligheten ta en back-flip oppi bassenget.

Ventetiden kan du bruke til å tenke ut tilbehør. Jeg endte opp med pannestekt squash, brokkoli og aromasopp. Grill gjerne noen vårløk også om du har det tilgjengelig. I tillegg ovnsbakte jeg småpoteter i andefett sammen med noen hvitløksfedd og lagde en syndig gulrotpuré. Dette viste seg på bli en riktig så bra kombinasjon:-)

Gulrotpuré er superenkelt og et fantastisk element til lam. Du trenger 4-5 gulrøtter i biter som kokes møre. Kjør i blender med litt av kokevannet og 4-5 sa smør til den blir fløyelsmyk. Tilsett litt mer veske hvis du synes konsistensen blir for tykk. Smak til med salt, pepper og en skvis sitronsaft.

Potetene er rett fram etter nesen:-) Smelt et par ss fett (feks andefett) og vend potetene i dette. Ha i en ildfast form og stek i forvarme ovn på 220 grader til de er møre (25-30 min).

Når lammeribben har tilbakelagt sin 3 timers svømmetur tas kjøttet ut av posen, tørker det godt med kjøkkenpapir og griller noen minutter på hver side på varm grill.

Da gjenstår det bare å legge opp herligheten. Pannestekte grønnsaker i bunn, noen skjeer med gulrotpuré og vårløk på siden. Server og ta i mot hyllesten:-)

Vel bekomme!!

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s