På tur med «Broren til»…

Endelig er helgen her som vi har lengtet etter. Det er guttetur til Røldal og «Broren til» fikk orkesterplass til å nyte fjell og fjordutsikt fra baksetet i Audien te Vindi.

Entrecôte delt i akkurat passe «gutta-på-tur» serveringsstykker – det vil si voksne:-). En stk knust hvitløk, samt, pepper og en kvast oregano i posen. Husk å legge litt plastfolie mellom hvitløk/oregano og kjøtt for å unngå at kjøttet tar til seg for sterk smak på punkter. En spiseskje god olivenolje….og så vakum.

image

«Broren til» fikk besøk av svømmevillige kjøttstykker i rundt 3 timer på 58 grader.

Enkelt fokus på tilbehøret…diverse rotgrønnsaker stekt møre i gryte med smør og olje. Gulrot, persillerot, pastinakk, kålrabi og fennikel….
Servert med en god rødvinssaus…. Gutta er superfornøyd med «Broren til»:-)

Ekte glede, vennskap, gode viner og mette mager!!

image

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

4 thoughts

 1. Kristian, la meg først takke deg for at du bruker tid på å spre det glade (mat)budskap. Matlagingen her i Hindalsbakken er blitt langt enklere og kjekkere etter at vi fikk denne «vannkokeren» i hus.
  Kan fortelle at «Broren til» har hatt en ny badegjest på besøk. Kalvebog på 56 celsius i 18 timer viste seg å være en bra løsning. Stappe, diverse grønnsaker samt TO sauser gjorde middagen til et godt minne og fin inngang til påskeferien.

  PS: E Sviddå med på ferien ?

 2. Takk for flott blogg! Følger spent med videre. Hadde første opplevelse her om dagen med bading av svinenakke på 20 timer i 58 grader. Det ble en herlig pulled pork burger med en god glaze!

  Ser forresten at du har et hvitløksfedd vakumert sammen med kjøttet her. Setter det en veldig skarp smak? Han Douglad Baldwin frarådet det på det sterkeste i bloggen….så jeg ble usikker på om jeg skulle gjøre det.

  1. Hei Dennis,
   Takk for hyggelig tilbakemelding! Kjekt at det som legges ut kan være til inspirasjon. Hva slags glaze valgte du??
   Når det gjelder hvitløksfedd + krydder som smakstilsetning så lærte jeg et triks som fungerer veldig godt. Du har rett i at dersom hvitløk/krydder ligger direkte på kjøttet kan dette gi «punktvis» bismak…. Trikset er å legge plastfolie mellom kjøtt og det du ønsker å bruke som smakstilsetning – med dette har jeg bare gode erfaringer:-).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s