Elg i Sviddå

Hartvigsen inviterte som sedvanlig til påsketur til Stavtjørn – ett av mange fjellstrøk uten snø men som til tross for dette oser av påskestemning og forventningsfulle voksne og barn.  Spesielt gledelig var det at Sviddå fikk mange nye venner denne påsken!

image

Sviddå fikk sin selvsagte plass i Volvo’en og var mer enn klar for nye eventyr. Det første skulle vise seg å bli av det eksotiske slaget….en elg skulle endelig få svømme sine lengder i bassenget:-) Ikke en hel en selvsagt! «Fin stek, 2 kg» stod det på pakken.

Badetempen ble stilt inn på 59 grader og elgsteken ble vakumert med salt, pepper, et par spiseskjeer olivenolje og 8 knuste einebær.

image

Elgen stupte uti kl 11.23 og ble plukket opp kl 16.19. Væsken ble brukt i viltsausen og steken ble svidd i pannen på høy varme med godt smør. Resultatet ble mirakuløst – god tygge konsistens, fantastisk mørhet og en uimotståelig saftighet!

image

Trude stod for tilbehøret. Nydelige fløtegratinerte poteter, brokkoli, blomkål, en utrolig god viltsaus og tyttebærsyltetøy….mmmmm!

Poteter: 2 kg mandelpoteter til 7 voksne og 3 små. Del i skiver og legg i ildfast form. Fordel en klatt smør, hell over 3-4 dl fløte, 8 fedd hvitløk grovhakket, salt, pepper, noen skiver moden Norvegia innimellom og riv over blanding av denne og Mozzarella. Inn i ovnen på 200 grader i ca 60 min.

Viltsaus: 5 dl grønnsakskraft kokes opp med litt ekstra gulrot, sellerirot og ett einebær. Sil dette. Ha i en klatt med smør i gryta og tilsett grønnsakskraft og kraft fra kjøttet. Kok ned med 1/4. Tilsett 2 dl fløte (laktosefri) blandet med en toppet t-skje maisenna og pisk til oppkok. Ha i 3-4 skiver brunost hvis dine gjester tåler det.

Grønnsaker: Brokkoli og blomkål skjæres i fine buketter, kokes i 2-3 minutter og sjokknedkjøles. Varmes opp like før servering.

Et herlig påskeferiepåhyttamedgodevennermåltid! Alle hjerter gleder seg. Takk!

image

image

Påsken er langt fra slutt og det vil bli flere svømmeturer i Sviddå før du rekker å si….påskeegg:-)

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

2 thoughts

  1. Kristian, du e goe! Det ser bare såååååå nydelig ut❗️ Samtidig koser jeg meg når du skriver…….😘
    Andy’en å meg glede oss te me ska smaga någe så du har forberedt i Sviddå. Fortsatt God Påske 🐣🐥
    Hils alle 😘

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s