Søte ting – rabarbra i Sviddå

Det er tid for rabarbra og det passer meget bra som en liten venstrehåndsutfordring for Sviddå. Det å tilberede rabarbra sous vide er egentlig helt perfekt da du beholder alle aromaer, næringsstoffer og smaker. Egentlig trenger du ikke tilføre så mye, men jeg laget en miks som fungerte utrolig godt.

Rabarbra liker jeg å bruke som en av flere komponenter i desserter. Til denne som ble laget til fire voksne personer fant jeg fram 10 gram mørk sjokolade i tynne skiver, 80 gram crumble (jeg brukte en glutenfri variant som heter Kick), 250 gram rabarbra i 10 cm biter, to juicebiter (appelsinjuice frosset i isbitform), frø fra en vaniljestang, 2 stk stjerneanis, 50 gram brunt sukker, iskrem etter smak og behag (jeg gikk for bringebær sorbet og vaniljeis)

Fordel rabarbra, frossen appelsinjuice, brunt sukker, vanilje og stjerneanis i to vakumposer. Slipp posene fri i bassenget som skal holde 61 grader. Svømmingen stopper du etter 1 1/2 time men det gjør ikke noe om de koser seg der i to timer heller. 

  
Knus crumble i en god, gammeldags morter og fordel en skje i bunn av hver tallerken. Strø over sjokolade i tynne skiver. Ta ut rabarbra og del bitene i tre munnfullstykker. Ta godt vare på væsken fra posene. Legg rabarbra på tallerken, ha på et par små kuler med is og drypp over væsken fra sous vide rabarbra. Lag denne og noen kommer garantert til å smykke deg med tittelen Dessertkonge! Enjoy!

  

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s