N’ Andebryst pas sous vide

For første gang legger jeg ut et lekkert måltid uten at sviddå har vært involvert. Først som sist   –  jeg ber omforlatelse!  Vi er på reise og Sviddå fikk ikke plass I kofferten, så andre metoder måtte til for å trylle fram et måltid som kunne imponere svigers.

Stod opp tidlig for å gå I butikken og falt pladask for lekre andebryst og nydelige, ferske asparges fra Vestfold.  Snublet over noen saftige bjørnebær og vips var dagens rett klar:

Pannestekt andebryst med karamellisert løk,  blansjert asparges, risotto og bjørnebærsaus.

image

Denne retten ble møtt med heiarop og  ledet til at måltidet ble inntatt I stillhet OG det hele endte med stående applaus. 

Her er det du trenger til 4 personer.
2 stk andebryst,en bunt asparges, et nett med småløk, 750 ml god kyllingkraft, smør, sukker, 125 gram bjørnebær eller andre mørke bær, 2 dl rødvin, parmesan,  litt olje, risotto… for enkelthet skyld valgte jeg  å lage risotto fra Superbra hvor du blander olje med ris, fyller på med kokende vann, koker eundt et kvarter, hivwr i en klatt med smør og en håndfull revet parmesan til slutt iht oppskriften 🙂

Skrell løk, ha i en gryte.  He’ll over en dl kyllingkraft, 50 gram smør og et par spiseskjeer sukker. La koke til løken er mør og sett til side.

image

Sausen er vidunderlig og du begynner med å brune sukker.  Ha i bjørnebær, 2 dl rødvin og ca en halv liter kyllingkraft.  La dette koke inn til det halve.  Sil sausen og sett til side. Ha den tilbake I gryten, tilsett 3 ss andefett fra pannen og server rikelig!

image

image

Andebrystene tørkes med papir og du snitter opp svor i fint mønster.  Stek med skinnsiden ned I varm panne I ca 4 minutter.  Snu og stek på kjøttsiden I ett minutt. Ta vare på andefettet for smakstilsetning til sausen. La brystet hvile.

image

Når der nærmer seg servering lar du brystene få seg en runde I ovnen før servering.  5-8 minutter på 220 grader.

image

Asparges. …knekk stilk der den naturlig knekker. Kok i lettsaltet vann I 3 min. Kjøl ned og legg tilside I påvente av gode bryst!

Anrett som du vi…

Og her er et forslag!

image

Legg opp tallerkener etter eget forgodtbefinnende. .dete fungerte iallfall kjempebra!

Enjoy!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s