N’ Andebryst pas sous vide

For første gang legger jeg ut et lekkert måltid uten at sviddå har vært involvert. Først som sist   –  jeg ber omforlatelse!  Vi er på reise og Sviddå fikk ikke plass I kofferten, så andre metoder måtte til for å trylle fram et måltid som kunne imponere svigers.

Stod opp tidlig for å gå I butikken og falt pladask for lekre andebryst og nydelige, ferske asparges fra Vestfold.  Snublet over noen saftige bjørnebær og vips var dagens rett klar:

Pannestekt andebryst med karamellisert løk,  blansjert asparges, risotto og bjørnebærsaus.

image

Denne retten ble møtt med heiarop og  ledet til at måltidet ble inntatt I stillhet OG det hele endte med stående applaus. 

Her er det du trenger til 4 personer.
2 stk andebryst,en bunt asparges, et nett med småløk, 750 ml god kyllingkraft, smør, sukker, 125 gram bjørnebær eller andre mørke bær, 2 dl rødvin, parmesan,  litt olje, risotto… for enkelthet skyld valgte jeg  å lage risotto fra Superbra hvor du blander olje med ris, fyller på med kokende vann, koker eundt et kvarter, hivwr i en klatt med smør og en håndfull revet parmesan til slutt iht oppskriften 🙂

Skrell løk, ha i en gryte.  He’ll over en dl kyllingkraft, 50 gram smør og et par spiseskjeer sukker. La koke til løken er mør og sett til side.

image

Sausen er vidunderlig og du begynner med å brune sukker.  Ha i bjørnebær, 2 dl rødvin og ca en halv liter kyllingkraft.  La dette koke inn til det halve.  Sil sausen og sett til side. Ha den tilbake I gryten, tilsett 3 ss andefett fra pannen og server rikelig!

image

image

Andebrystene tørkes med papir og du snitter opp svor i fint mønster.  Stek med skinnsiden ned I varm panne I ca 4 minutter.  Snu og stek på kjøttsiden I ett minutt. Ta vare på andefettet for smakstilsetning til sausen. La brystet hvile.

image

Når der nærmer seg servering lar du brystene få seg en runde I ovnen før servering.  5-8 minutter på 220 grader.

image

Asparges. …knekk stilk der den naturlig knekker. Kok i lettsaltet vann I 3 min. Kjøl ned og legg tilside I påvente av gode bryst!

Anrett som du vi…

Og her er et forslag!

image

Legg opp tallerkener etter eget forgodtbefinnende. .dete fungerte iallfall kjempebra!

Enjoy!

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s