Fylte bryster – kylling sous vide med en tvist 

Der var på tide å utfordre Sviddå med noe nytt! Da jeg fristet med fylte bryster føk bassengtemperaturen kjapt til 60 grader og Sviddå var klar for å ta imot nye gjester til noen varme runder. 

Med fint besøk av venner fra storbyen samlet vi familien til en herlig søndagsmeny:

Kyllingbryst fylt med serranoskinke, chevré ost og spinat servert med asparges risotto og salat.

  
Denne oppskriften serverer 7 personer…minst!

Du trenger 3 store kyllingbryst, chevre ost, serranoskinke, spinatblader, 525 gram risottoris, 1,35 liter grønnsaksbuljong, 5 ss smør, 2 ss god olivenolje, 50 gram finhakket vårløk, en god neve revet parmesan, en bunt grønn asparges, ett glass hvitvin, salt og pepper. 

Denne retten byr på fantastiske smaker og er relativt enkel å tilberede. Bruk en skarp kniv og skjær nesten igjennom brystet og brett ut. Legg på fyll og bruk en sushi matte til å rulle brystene sammen. Viktig for senere varme behandling at skinnet kommer ut. Pakk brystpølsene tett og hardt i plastfolie og vakumer (se bilder nedenfor). La de fylte brystene duve og plaske i bassenget i behagelige 60 grader i 90 minutter.

  
Så snart kyllingen er i bassengt kan du egentlig finne på noe annet…slappe litt av, ta et glass vin, trene eller noe annet kjekt. 

Med omtrentlig 30 minutter igjen av svømmeturen må du begynne på risottoen. 

  
Varm opp buljong (jeg brukte en terning grønnsaksbuljong og et par ss kylling fond). I en annen gryte freser du vårløk mykt med er par spiseskjeer smør og olivenolje. Ha i risottoris og bland godt. Hell over ett glass hvitvin og la det koke til risen har absorbert vinen. Tilsett kokende buljong litt etter litt med en øse. Risottoen er ferdig når risen er al dente, med litt tyggemotstand. Vend inn 3 ss smør og parmesan i risottoen.

Skrell asparges og ha dem i fosskokende vann med litt salt. Kok i 2 minutter og kjøl raskt ned under kaldt vann. Tørk og del stenger i ca halv cm biter. Behold aspargestoppene. Dette tilsetter du risottoen rett før servering. 

Fisk opp brystene fra Sviddå, ta dem forsiktig ut av posen og fjern plastfolien. Tørk brystpølsene med litt kjøkkenpapir og stek i smør et par minutter i varm panne. La hvile litt, skjær i passe biter, legg opp og drypp over litt stekesjy.

Server med en god salat og du har en perfekt søndagsmiddag:-) Bon appétit!

  

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

2 thoughts

  1. Takk for strålende god søndagsmiddag! Du er en ekte sjef (chef) på kjøkkenet.
    Neste søndag spiser vi sammen i varme Spania! Det blir stas!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s