Gresskar under trykk – suppe til fest og skumle tider

Det er klart for fest i lia og vi ville servere våre 20 supre gjester en suppe perfekt til årstiden og med litt sting. Siden det snart er Halloween ble valget å utfordre trykkoker’n med gresskar og til å trylle fram en herlig suppe med inspirasjon fra Modernist Cuisine….den fantastiske kokeboken som byr på en mengde tips, oppskrifter og bruk av spennende teknikker. 

Det første du selvsagt må få i hus er et gresskar av betydelig størrelse samt hjelp fra noen som elsker å skjære ut gresskarkjøtt. Det er nemlig en møysommelig og krevende oppgave så takk kjære svigerinne fra øst for uvurderlig gresskarutskjæringshjelp!

  

For å kunne gi 20 gjester en god skål med skummel festsuppe så trenger du følgende ingredienser:

1,5 kg gresskarkjøtt skåret i biter, 90 g vann, 7.5 g natron , 15 g salt, 340 g smør (jeg brukte melkefri margarin av hensyn til noen av gjestene), 90 gram kaldt smør i terninger, 6 bokser med kokosmelk. 

Tips: Dersom du skal servere til færre gjester skalerer du ned med tredjedeler men lag aldri suppen med mindre enn 500 gram gresskarkjøtt da prosessen med natron ikke vil virke som den skal.

  

Frem med trykkoker’n og smelt 340 g smør på lav varme. Visp vann, salt og natron sammen og rør dette inn i smøret. Ha i gresskarkjøtt og bland godt slik at alt er finfint dekket med smør. På med lokket, øk varmen og kjør opp trykket til første ring (110 b). Så snart trykkoker’n har presset opp ønsket trykk lar du gresskarkjøttet kose seg der i 20 minutter. 

Varm opp kokosmelk over lav varme i en egen gryte og hold den varm. Så snart gresskarkjøttet er ferdig slipper du forsiktig ut damp og har alt i en blender. Kjør dette til en glatt og fin puré. Ha i en gryte over svak varme og spe på med kokosmelk. Smak underveis sånn at du får akkurat den smaken du liker. Smak til med salt, pepper og chili pulver. Sett til side og varm opp igjen når gjestene er klare for en smak:-)

Du kan velge ulike garnityr til denne suppen og jeg gikk for pannestekt kamskjell og lime. Det viste seg å fremstå som en uslåelig kombinasjon. Salte kamskjell på den ene siden og stek ca ett minutt på hver side i en varm panne. Del lime i båter og sett alt fram på benken. Gjestene forsyner seg med et par-tre kamskjell, har rykende varm suppe over og presser i litt limejuice.

Enjoy!!!

  

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s