Funky høstdessert

Sist uke var jeg så heldig å oppleve en uforglemmelig lunsj på restauranten Simply Fosh i Palma. Marc Fosh er etter sigende den eneste britiske kokk som har oppnådd Michelin status for sitt arbeid utenfor de britiske øyer. Denne restauranten er en skatt og rådet mitt er enkelt – er du noen gang i Palma så legg turen innom for tasting menu eller lunsj. 

Denne gang ble jeg så inspirert av desserten at jeg ville lage en variant sammen med mine gode venner i Chefs Gourmet Club som kokkelerer sånn omtrent annenhver måned. Etter å ha tenkt meg nøye om og diskutert med min kjære ble vi enige om at elementene i denne kreasjonen var syrlig eplesorbet, naturell youghurt, vaniljekake og en saus basert på grønn te – en funky høstdessert rett og slett. 

Mine venner i Chefs Gourmet Club var «all In» og denne helgen ble kreasjonen presentert for et kresent selskap til………VILL JUBEL!!!

  
Her er hva du trenger til denne varianten som sant og sies smakte veldig annerledes en Mr Fosh’s kreasjon, men som allikevel ble en meget vellykket kombinasjon av smaker og tekstur som holder til åtte glade matsjeler.

Til kaken trenger du 190 g H-melk, 190 g sukker, 110 g nøytral olje, 105 g mel, 18 g eggeplomme, 5 g flaksalt. 

Til grønn te saus trenger du 1 ss Matcha (grønn te pulver som du for eksempel får kjøpt på helsekostbutikker som Life), 1 kopp sukker, en klype flaksalt, 2 ss vann, 1/2 kopp kokende vann, 2 ss maisenna, 1 ts vaniljefrø, 2 kopper kremfløte.

Til youghurt trenger du ett beger youghurt naturell og en halv ss kardemomme.

Til eplesorbet trenger du 4 syrlige epler, 150 g sukker, saft av 2 sitroner, 1 ss Golden sirup, et par dråper eple essens og litt grønn farge hvis du har lyst til å servere sorbet med flott farge:-)

Start med grønn te saus. Bland sammen Matcha med sukker og salt i en bolle som tåler varme. Hell over kokende vann og rør til alt er løst opp. I en lite gryte varmer du opp kremfløte sammen grønn te blandingen på svak varme til det begynner å boble såvidt langs kanten. Ha i vanilje. Bland maisenna med de 2 spiseskjeene vann og visp dette kontinuerlig i sausen til den tykner. Ta gryten bort fra varmen, kjøl ned og sett i kjøleskap frem til servering.

  
Etter dette gyver du løs på sorbeten og dette er latterlig enkelt. Del eplene i biter og kok disse sammen med resten av ingrediensene. Kok til de er møre og kjør med stavmikser. Bland i litt grønnfarge og sett til avkjøling. Når helt kald er det bare å trylle fram en deilig sorbet i ismaskinen som tar sånn cirka 40 minutt.

  
Hvis du nå plutselig finner ut at du ikke har noe å gjøre så rører du inn 1/2 ts kardemomme i youghurten før du gjør deg klar til å lage en velsmakende, luftig og forførende vaniljekake på 10 minutter…ja, du leste riktig – maksimum 10 minutter. Denne oppskriften fant jeg på Chefssteps som er en fantastisk ressurs som setter fart på enhvers kreativitet på kjøkkenet. 

Ha alle ingrediensene i en blender. Trikset her er å begynne med de våte elementene for å hindre at ting setter seg fast i blenderen. Kjør til en fin og glatt røre. Nå kan du ta fatt på det som er virkelig gøy. Finn fram spuma flasken, fyll på til maksimum nivå og lad med en patron. Rist hemningsløst i 30 sekunder og fyll røre i pappbegre, nærmere bestemt 45 gram i hver. Det enkleste er å sette koppen på vekten mens du fyller. Sett koppene i mikrobølgeovnen og nuke dem i 38 sekunder på 1100 watt og voila…kake ferdig:-)

  
Snu koppene på hodet, stikk noen hull i bunn, løsne kaken fra kanten med en skarp kniv og dunk den lett løs fra koppen. 

Montér desserten i en dyp tallerken. Youghurt i bunn, eplesorbet på denne, riv kaken i mindre biter og hell til slutt grønn te saus over. Nyt den like hemningsløst som vi gjorde!

 

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s