Posjert plomme sous vide

Sviddå og resten av familien får fra tid til annen lyst på noe ordentlig søtt og godt. Det nærmer seg høst og hva passer vel da bedre enn å ta utgangspunkt i plommer. Skepsisen lyste fra Sviddå som betvilte plommenes svømmedyktighet. All tvil ble imidlertid satt til side da ukens dessert, posjert plomme, ble fortært i stille hyllest fra familiens store og små helter. Konsistensen var helt magisk. Plommene smeltet på tungen og sammen med god vaniljeis og noen skjeer av sirupen som frukten hadde kost seg i ble dette en magisk dessert!

 
Det du trenger til denne er: 12 plommer, 150 gram sukker, 150 gram vann, 1 stk vaniljestang, 1 stk hel anis, en god klype safran.

  

Første steg er å fyre opp Sviddå til smått behagelige 75 grader. Mens bassenget varmes opp starter du på forberedelsene. Varm opp sukker, vann, vanilje, safran og anis til sukkeret er oppløst og la sirupen kjøles ned. Deretter siler du denne og setter til side.

Del plommene i to, fjern stein og del dem i 6 båter. Ha disse i en zip lock pose og hell over den avkjølte sirupen. Bruk vannbadsmetoden (senk posen sakte ned i vann slik at luft presses ut og forsegl) til å gjøre plommene klare for et godt, varmt bad. 

  
Ha posen med plommene i vannbadet og la dem kose seg der i 20 minutter. Når ventetiden er over har du posen direkte i isvann til plommene er ordentlig nedkjølt. 

Kos deg med en fantastisk dessert og ha resten på lufttett glass til nytelse resten av uken!:-)

   
 

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s