Sommerlig eventyr – yoghurt i Sviddå

Det er ikke så mye som slår en silkemyk og frisk yoghurt og som på toppen av det hele er fast i konsistensen. Den gode nyheten er at dette er utrolig enkelt å lage…mye bedre en den du kjøper og godt for deg er det også!

Etter et besøk hos gode venner i Asker hvor herligheten ble servert, bestemte jeg meg for å utfordre Sviddå med et aldri så lite yoghurt oppdrag. Sviddå var selvsagt ikke vanskelig å be selv om temperaturen på bassenget aldri har vært stilt inn lavere – 38 latterlige grader..ikke i nærheten av feber temp engang!!

Drømmen om den perfekte yoghurt kan realiseres på mange måter, og en veldig sikker måte å oppnå det på er sous vide! Temperaturkontroll er en av nøklene til en uimotståelig yoghurt og det har du med sous vide. Den andre nøkkelen er syrnet melk, hvor jeg brukte melkesyrebakterier for å få fart på den prosessen. Du kan også bruke naturell yoghurt til å syrne melken.

Du trenger 1 liter H-melk, 6 ts sukker, 3 ts vaniljesukker og melkesyrebakterier. Får du ikke tak dette, kan du bruke 1,2 dl naturell yoghurt.

Kok opp melken med sukker og vaniljesukker. La den kjølne og ta bort snerk. Rør inn melkesyrebakterier eller yoghurt.

Fordel melken i små porsjonsglass og plasser dem i bassenget. Vannet skal holde 38 grader og svømmeturen tar 11 timet.

Etter denne relativt lange svømmeturen tar du glassene ut av bassenget og setter dem i kjøleskapet.

Server med friske bær eller med annet tilbehør du setter pris på til yoghurt. Dette er supergodt og jeg antar at du som oss blir hekta. Da er det godt å vite at du bruker det siste glasset til neste runde:-)

God fornøyelse!!

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

2 thoughts

  1. Hvor kjøpte du den typen melkesyrebakterier? Og hvor mye brukte du? ☺️ Fin side for oss med sous vide❤️ takk for at du deler!

    1. Hei Tomas
      Så kjekt at du liker siden:-)
      Melkesyrebakteriene fikk jeg av en god venn som hadde kjøpt dem i Frankrike. Jeg er helt sikker på at man får kjøpt dette på diverse nettbutikker. Sikkert noen norske…og så finner du det sikkert her http://www.modernistpantry.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s