I disse påskelammetider…

Påske og lam hører sammen – det er som et faktum å regne! Denne helgen skrek familien etter lammekjøtt, og da hadde hverken jeg eller Sviddå noe annet valg en å diske opp noe utenom det vanlige. Sviddå dirret av villighet og iver. Til tross for tilbud om å ta imot et par lammeribber til en skarve tre timers svømmetur, syntes motivasjonen å være tipp topp!

Ok – klar for å diske opp en super lammerett til 6 personer? Da er det bare å kvesse knivene og varme opp bassenget! Si hei til…»

Lammeribbe sous vide servert med blomkål- og søtpotetkrem (med et par tvister), byggkorn og en syndig rødvinsreduksjon.

Jeg fikk tak i et par stykker flott lammeribbe à 400 g. I posen la jeg ett limeblad, en stjerneanis, en kvast rosmarin. I tillegg hadde jeg i en isbit av olje og hakket rosmarin. Vakumer og forsegl. La lammet stupe ut i 58 graders vann og forlat det der for en 2 timer og 30 minutters kosetur.

Nå har du oseaner av tid til å forberede tilbehøret.

Start med kremene. Til blomkålkremen trenger du et stk blomkål, en vaniljestang, en kvart ts muskat, smør, salt og pepper. Kutt blomkål i biter, trykkok med litt vann og et par ss smør i 7 minutter. Hvis du ikke har trykkoker, koker du blomkålen mør på vanlig vis. Kjør til kremaktig konsistens i blender. Ha i en gryte, tilsett vaniljefrø, muskat og smak til med salt og pepper. La stå til servering.

Gyv løs på neste krem. Her trenger du en middels søtpotet, en pastinakk, et par cm ingefær, smør, en skvis limejuice, salt og pepper. Kutt grønnsakene i biter og trykkok i 10 minutter med vann og smør. Kjør i blender til kremet konsistens og smak til med lime, salt og pepper. La stå til servering.

Til denne retten kreves en heftig saus som binder det hele sammen. Du trenger en halv sjalottløk skåret i tynne skiver, en ss nøytral olje, 3 dl rødvin, 3 dl god kyllingkraft, 50 g smør i terninger, litt sitron saft, salt og pepper.

Fres sjalottløk i olje til den er blank og myk. Ha i rødvin og kok ned til marmelade konsistens. Hell på kyllingkraft og la det tykne godt. Smak til med sitron, salt og pepper. Sett til side og spe med kraft fra lam rett før servering.

Et kvarter før servering koker du byggkorn etter anvisning på pakken. Jeg brukte boil-in-bag denne gang for enkelthetens skyld.

Imens dette koker tar du ut kjøttet fra bassenget. Spe litt av kraften i sausen. Tørk godt av kjøttet og fres i varm panne med smør et minutt eller to på hver side til du har en fin og velsmakende stekeskorpe.

Legg opp og nytt en deilig påskelammerett med spennende smaker og tekstur. En sikker vinner!

Vel bekomme!!

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s