Himmelsk paprikasuppe under trykk

Endelig var det min tur til å stelle godt med kjærestens suppeklubb – en gjeng jenter som samles jevnlig mest for det sosiale og med et alibi om å utforske suppens univers (ja, det finnes faktisk et sånt univers).

Trykkoker er et fantastisk redskap når gode supper skal trylles fram og denne gang hentet jeg inspirasjon fra Modernist Cuisine. Når du lager supper på denne måten blir konsistensen eventyrlig myk og smakene utrolig rike. Det er de første 20 minuttene under trykk som gjør suppen magisk hvor grønnsakene karamelliseres. Mulighetene er mange! Du kan bruke gulrot, persillerot, løk, squash, sopp – det er bare fantasien som setter begrensningen.

Valget denne gang falt på en paprikasuppe med et noe utradisjonelt garnityr – ansjos, oliven, blåmuggost og mynte. Spenningen var selvsagt til å ta og føle på om dette ville gå hjem i suppeklubbens godt vante ganer.

Til 8 personer trenger du

 • 1 kg rød paprika i biter
 • Fiskekraft (du trenger ca 1,5 liter avhengig av konsistens du ønsker på suppen)
 • To bokser med ansjos
 • Ett stykke god blåmuggost
 • En håndfull sorte oliven – strimlet
 • Frisk mynte – strimlet
 • 230 g usaltet smør
 • 80 g usaltet smør (kjøres i suppen helt til slutt)
 • 60 g vann
 • 10 g salt
 • 5 g natron
 • En dæsj lime saft
 • Cayenne pepper

Kutt opp paprika i biter.

Smelt 230 g smør i trykkokeren på svak varme. Visp sammen vann, salt og natron i en liten bolle. Ha blandingen i smøret, rør godt og hiv oppi paprika bitene. Bland godt slik at grønnsakene dekkes av smøret. Sett på lokk, fyr opp trykket (laveste) og la paprikaen kose seg i 20 minutter. Ta tiden fra trykk er oppnådd.

Deretter kjører du ferdig karamellisert paprika i en blender til den har helt fin konsistens. Ha tilbake i en gryte og tilsett varm fiskekraft til du oppnår den konsistensen du setter aller mest pris på. Del 80 g usaltet smør i terninger, ha i suppen og kjør med en stavmikser. Smak til med cayenne pepper, salt og en dæsj lime saft.

Hold suppen varm til servering.

Legg litt garnityr i hver suppe tallerken – litt blåmuggost, et par ansjos biter, litt oliven og dryss frisk mynte over. Hell på varm suppe og server med godt brød og smør. Garantert suksess!!! Suppeklubbens medlemmer uttrykte sin glede med stående ovasjoner og gode slurpelyder som seg hør og bør:-)

Bon apetit!

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s