Kylling confit i Sviddå

Har du lyst på noe kvess? Noe skikkelig digg? Da bør du gå for denne herligheten!

Men er det mulig å confitere ved hjelp av sous vide? Vel, dette er jo en tradisjonell konserveringsmetode hvor man først salter kjøttet for så å koke det over lang tid på lav temperatur (under 100 grader) i fett. Andefett er veldig godt og vanlig å bruke.

Dermed er det enkelt å konkludere at sous vide er nærmest perfekt for confitering. Endelig er det tid for langtidssvømming og Sviddå dirrer av spenning. Nå går vi igang med kylling confit servert i ferske vårruller av rispapir med strimlet agurk, rødløk, chili og hoisin saus.

Til 8 vårruller trenger du ett par gode kyllinglår med skinn (Stange for eksempel), en kvart agurk, en halv rødløk, en halv rød chili, ett glass andefett, en sitron, godt med salt, en pakke rispapir.

Kvelden før legger du kyllinglårene i en saltlake. Ha ca 2 liter vann i en bolle, tilsett 2 dl salt og rør til oppløst. La lårene smyge seg ned i vannet og la stå i kjøleskapet til sola står opp.

Skyll lårene og tørk godt med kjøkkenpapir. Riv over litt sitronskall og legg dem i en vakumpose. Tilsett to gode skjeer med andefett. Vakumer og la lårene stupe ut i bassenget. De er nå klare for en 8 timers svømmetur:-)

Når ventetiden nærmer seg slutten kutter du agurk, rødløk og chili i tynne strimler.

Hjelp lårene ut av bassenget, tørk med kjøkkenpapir og fres skinnet sprøtt i stekepanne med andefett. Sil væsken fra posene og ta vare på til en god saus for en annen anledning. Riv kjøttet i strimler med en gaffel når du er klar for å legge opp.

Fyll varmt vann i en bolle og legg et rent, fuktig håndkle på kjøkkenbenken. Legg rispapir (ett om gangen) i vannet til det mykner – det tar i underkant av 15 sekunder. Legg det bløtlagte rispapiret på det fuktige håndkleet og fyll med revet kyllingkjøtt. Pass på at du får med deg litt av det sprøstekte skinnet. Hell over litt hoisin saus og legg på grønnsakene. Brett arket inn fra siden og rull sammen til en syndig god vårrull.

Dette er ren nytelse! Server gjerne med en spicy salat med mango og chili eller noe annet digg:-)

Vel bekomme!

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s