Hamburger i Sviddå

Endelig fant jeg en perfekt anledning til å servere et realt burger måltid til jentene mine. Etter denne opplevelsen er onsdag definert som hamburger dag og tar opp kampen om samme status som fredagstaco’n.

Modernist Cuisine (at home) er et inspirerende oppslagsverk som nærmest er litt overveldende hva angår teknikker, smakskombinasjoner og tilnærmingsmåter. For meg har denne blitt min viktigste kilde til nytenkning og inspirasjon på kjøkkenet. Du har sikkert allerede gjettet at det var i denne boken jeg fant framgangsmåten for hvordan en burger kan bade seg til nye høyder. Denne er der bare å glede seg til!

IMG_0610

Ingen fiksfakserier hva angår tilbehør – i dag gikk vi kun for det som alle ville ha – hamburger i brød med tilbehør som den enkelte i familien forsynte seg med etter egen smak. Alle har en favirittburger så det er kun fantasien som setter en begrensning på hva du besluttet å plassere innimellom.

Start med hamburgerbrødene. Jeg fulgte en oppskrift fra Trine’s matblogg som ga et helt perfekt resultat. Disse brødrene er laget med spelt mel. Du finner oppskriften ved å følge denne linken: http://trinesmatblogg.no/2011/08/11/kjempegode-hamburgerbrod/

IMG_0606

Så til helten og midtpunktet i retten – HAMBURGEREN!
Til 4 burgere trenger du 400 gr hamburgerdeig, 1 eggeplomme, litt salt, 4 ss solsikkeolje og pepper til smakstilsetting rett før steking.

Ha kjøttdeigen i en bolle og tilsett en eggeplomme. Bland den forsiktig inn i kjøttdeigen. Rører du for kraftig vil mørheten bli negativt påvirket – så «handle with care».
Finn noe som kan passe som form, lag burgerne og legg forsiktig over i zip lock poser sammen med 2 ss olje:

IMG_0602

Ikke la deg lede inn i vakumeringsfristelsen…da vil du presse burgeren for flat og det påvirker ikke mørheten på noen god måte.

Senk zip lock posene ned i vann slik at så mye luft som mulig presses ut. Du forsegler posen når vannet har nådd over låsen.

IMG_0603

Legg posene i kjøleskapet i en time før du slipper de kalde burgerne løs i bassenget. Sviddå var innstilt på 55 grader og burgerne svømte lengder i imponerende 45 minutter.

Når burgerne har fått tørket av seg litt steker du dem i en veldig varm panne men ikke mer enn sånn ca 30 sekunder på hver side. Til sommeren bruker jeg definitivt grillen!

God fornøyelse, hogg inn…og husk at den skal spises med hendene og det skal dryppe på tallerkenen:-)

Enjoy!

IMG_0609

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s