Jordskokksuppe i trykkoker’n

Med inspirasjon fra Modernist Cuisine, Heston Blumenthal og Trine’s matblogg ble en veldig spennende variant av kremet jordskokksuppe kreert på kjøkkenet idag.

IMG_0601

Her er hva du trenger:
400 gram jordskokk, 100 gr smør, 1/2 dl hvitvin, 30 gr vann, 2.5 gr natron, 2 fedd grovhakket hvitløk, 2 stk grovhakket sjallottløk, 4 dl h-melk, 1 dl fløte, 2.5 dl kyllingkraft (jeg brukte Jacob’s), 5 skiver god spekeskinke, 9 stk kamskjell, sitron, nøytral olje og en skvett olivenolje. Salt og hvit pepper til smaking.

Del skivene med skinke og fordel på en stekepanne kledd i bakepapir. Stek sprø i ovn på 190 grader i 8-10 minuttet. Sett til side og bruk som garnityr.

IMG_0599

Ok..da gyver vi løs på suppa!
Først skal vi karamellisere hovedingrediensene. Smelt 100 gr smør i trykkokeren. Skrell jordskokkene, del i grove biter og ha disse i gryten. Ta vare på en knoll som du skreller og skjærer i tynne skiver. Hiv oppi grovhakket hvitløk og sjallottløk. Pøs på med hvitvinen og natron blandet ut i vannet. På med lokket, fyr opp trøkket og tryll fram en herlig karamellisert base for en fantastisk suppe i løpet av 20 minutters trykkoking.

IMG_0598

Imens jordskokkene er under trykk så koker du opp melk og fløte i en gryte sammen med skrell fra den nevnte knollen. La det trekke i rundt 15 min slik at væsken gjennomsyres av jordskokksmak.

Varm en stekepanne med nøytral olje og stek skiver av jordskokk sprø. Legg dem på kjøkkenpapir slik at de transformeres til herlige chips.

Etter 20 minutters trykkoking heller du blandingen over i en blender og kjør til fin konsistens. Ha over i en gryte, varm opp og bland i kokende kyllingkraft. Spe på med melk/fløte hvor skrell er silt bort.

La suppen småputre til du har riktig konsistens. Smak til med salt, pepper og en skvett sitron. Hold varm til servering.

Varm stekepanne med godt smør. Stek kamskjell et minutt på hver side og plasser tre stk i bunn av tallerken og hell suppen forsiktig rundt disse.

Legg på er par skiver med sprøstekt og himmelsk salt spekeskinke. Pynt med litt timian og drypp over litt god olivenolje. Server med godt brød!
Holy moly så godt – æresord!!!

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s