Oppdrag «nakkekotelettfornyelse»

Det er vår i luften, terrassen er klargjort og grillen er renset. Tiden er altså inne for å tjuvstarte grillsesongen, men siden det er midt i uken så måtte dagens middagsrett være kjapp, trygg og billig:-). Jeg kjente også på lysten til å servere en rett som tar alminnelige nakkekottisser til nye høyder. Sous vide og tilbehøret bidro til en riktig så bra nakkekotelettfornyelse.

Nakkekoteletter har aldri svømt i sviddå og de fikk muligheten til en real treningsøkt i bassenget. Jeg ville skape en enkel, men spennende hverdagsrett. Kotelettene fikk følge av en squashpuré, rester av en rødvinsreduksjon som saus og en en stappe av rotgrønnsakene gulrot, pastinakk og persillerot sammen med noen pottiser. 


Nakkekotelettene elsket sviddå og spesielt temperaturen på 58 grader. Ha kjøttet i poser, vakumer og dropp dem i vannet. Det var ikke mulig (heller ikke tilrådelig) å lokke dem ut av bassenget før etter 4 timer. Da var det bare å tørke av dem, salte og pepre litt, pensle på litt olje og grille på sterk varme et minutt på hver side og voila….kjøttet er klart til servering. 

Tilbehøret trenger du ca 45 minutter å tilberede så start med det etter at kjøttet har svømt i tre timer.

Først lager du squash pureen og til denne trenger du 1 1/2 squash i skiver, 50 gram usaltet smør, 20 gram vann, en skvett fløte, frisk oregano, salt, pepper, en dæsj sitronsaft og 2,5 gram natron. Smelt smøret i trykkokeren. Ha i natron blandet ut i vannet og rør godt. Ha i skiver av squash og bland slik at alt blir dekket av smør. Fyr opp trykket og la dette kose seg i 15 minutter. Sil og ha trykkokt squash i blenderen. Kjør til fin konsistens og spe med væsken du silte av om nødvendig. Smak til med finhakket oregano, salt, pepper, fløte og sitron. Ha i en annen gryte og hold varm til servering. 


Så til rotgrønnsakstappa…her er det bare å bruke det du har tilgjengelig. Kjøleskapet mitt bød på et par gulrøtter, en persillerot, en pastinakk og noen poteter. Disse skreller du, deler i passelige biter og trykkoker i ca 7-8 minutter. Ha i en annen gryte, bruk stapper med god kraft. Smak til med et par spiseskjeer godt smør, salt, pepper og en dæsj fløte. 


Dersom du ikke har restesaus som jeg var heldig å finne i kjøleskapet kan du lage en enkel rødvinsreduksjon eller annen saus du setter pris på. Denne retten krever imidlertid en kraftig saus for å binde det hele sammen. 

Legg opp…and enjoy!

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

4 thoughts

 1. Hei igjen 🙂
  Selv om det ikke er sol og varme her i bergen(-10) så skal kottisene»som jeg kaller de få svømme i varmen på 58 grader i 4 timer 🙂 selv tar en en tur i tuben» som er på 40 grader. ser fram til en god kvelds med min kone og 3 barn.
  Dette blir nok bra som resten av det du mekker» 🙂
  Igjen liker tingene dine Sviddå !! stå på jeg trenger mere fett på kroppen i disse kuldegrader.

  Hilsen Yrien » som venner sier 🙂

  1. Hei Marius,
   Nei det har jeg ikke, men det bør jo bli bra. Med lengre tid forandrer konsistensen seg og med veldig lang badetid så kan det bli litt sånn pulled meat konsistens. Spennende å høre fra deg om du prøver med lengre tid 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s