Rett fra slakter’n – roast rib

På vei til Randaberg ligger Gabbas med sin fristende kjøttdisk og er en av få fantastiske slaktere i vår region. Jeg var i området her om dagen, stoppet og fikk øyekontakt med dette fantastiske kjøttstykket. Roast rib, den litt tøffere delen av entrecote, krever litt lengre tilberedingstid og er dermed en perfekt kandidat for Sviddå. Her snakker vi 58 grader og minimum 5 timers svømmetur, men bruk SousVide Toolbox app’en for nøyaktig beregning slik at alle basselusker forsvinner på turen. 


Ingen tid å miste, så dette stykket ble vakumert så snart det landet på kjøkkenbenken. Bena skjærte jeg av og brukte som en av mange flotte ingredienser til kjøttkraft som senere endte i sausen. Dersom du ikke har tid til å lage kraft bruker du bare en fra for eksempel Jacobs.

Denne retten ble helt nydelig og er utrolig enkel å lage. Så snart kjøttet svømmer ivrig i sviddå så har du egentlig all verdens tid til å forberede tilbehøret. Jeg valgte en gulrotpuré, trykkokte småpoteter og plommesaus. 

Gulrotpureen tryller du fram med rundt en halv kilo gulrøtter, en liten skive persillerot som kokes møre. Bruk stavmikser og kjør til puré sammen med et par skjeer temperert smør. Smak til med salt og pepper og ha i en skvett fløte rett før servering. 

Mitt første forsøk på plommesaus frister absolutt til gjentakelse. Du trenger litt nøytral olje, en halv finhakket sjalottløk, 2 gode plommer skjært i biter (ja, fjern steinen), 4 dl portvin, 4 dl kjøttkraft, en skvett fløte, en ts brunt sukker og ca 50 gram godt smør. Salt og pepper til å smake den til. 

Mykne løken i litt olje, ha i biter av plomme og la dem surre med. Hell over portvin og la dette koke inn til marmelade konsistens. Ha i kjøttkraften og la dette koke litt inn før du tilsetter smør, brunt sukker og fløte. Smak til med salt og pepper. 

Denne sausen passet utrolig godt til dette kjøttet, men vil også være en perfekt partner til vilt eller andebryst.

Enjoy!

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s