…og sådan bruker du julekakene

Her er en feiende flott dessert for festlige lag som blant annet bidrar til at du får redusert eventuelle overskuddslagre av julekaker. Hovedregelen på denne bloggen er jo at rettene skal tilberedes sous vide, men her kommer altså ett unntak som bekrefter regelen. Dette er en nydelig dessert med masser av smaker og teksturer som fryder dessertglade ganer i alle aldre. Desserten har jeg kalt:

Iskomposisjon med knuste sandkaker, sjoko pop candy, mango gelé og myk sjokoladesaus toppet med en salt sjokoladebit…aaaaaahhh, en dessert for alle med en aldri så liten lidenskap for det søte:-)

Det første du må forberede, og gjerne dagen før, er mango geleen. For å tilfredsstille 10 søtglade gjester trenger du 4 dl mango puré, 4 ts gelatin pulver og 8 ss lunkent vann. Rør gelatin i vann og la det svelle noen minutter. Varm opp puré og hell over gelatin. Rør godt og hell over i en grunn form slik at geleen blir ca 5 mm tykk. Sett kaldt slik at den stivner. 

Når det nærmer seg desserttid går du løs på kakeboksen. Mitt valg ble sandkaker. Knus et tjuetalls sandkaker til fint pulver med en morter. Ha i bolle og sett til side til montering.

Sjokoladesausen lager du med 100 gram 55 % mørk sjokolade som smeltes i vannbad. Varm opp 1 dl fløte sammen med 2 ss sukker i en egen gryte. Hell smeltet sjokolade i den varme fløten og rør inn 1 ss smør. Vips – du har en syndig sjokoladesaus.

Kjøp inn en god vaniljeis og som jeg gjorde, en mokkais med sjokobiter fra Kulinaris. Sett fram på benken for riktig konsistens sånn rundt en halvtime før servering. Vil du virkelig imponere lager du isen selv, men det er en annen historie.

Så til selve monteringen:

1. Legg på en stripe med sandkakepulver på tallerkenen

2. Dryss på raust med sjoko pop candy

3. Legg på noen biter av mango gelé…lag former etter eget forgodtbefinnende (du trenger ikke være så firkantet som meg)

4. Legg på en kule av hver is

5. Skvett på sjokoladesaus

6. …og topp det hele med en sjokoladebit med salt

En deilig dessert som oppleves lukseriøs, som balanserer masser av smak og som frister med ulike teksturer.

Herlig dessert og som vil passe flott til ethvert festmåltid:-)

Velbekomme!

  

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s