Brennhet sufflé

Her har du en dessert som garantert vil imponere og som virkelig utfordrer smaksløkene – salt, søtt, pepper, myk sufflé og jordbær. I disse Valentines tider vil jeg påstå at dette er den ultimate kjærlighetsdessert:-) Oppskrift på sufflé basen fant jeg hos en av mine faste inspirasjonskilder, ChefsSteps. Men jeg ville ha et friskere innslag i desserten og ikke minst ville jeg utfordre espuma flasken. Derfor falt valget på et luftig jordbærskum som jeg regelrett pumpet inn i suffléen rett før servering. Det ble en brennhet og….ganske så sexy kombinasjon!

 
Det første du må ta fatt på er jordbærskummet hvor du trenger 5 dl jordbærpuré og 5 gelatinplater. Puréen lager du med 400 g frosne jordbær, 1 dl vann og 200 g sukker. Kok mørt og kjør i blender til fin puré. Sil denne over i en gryte, varm opp og visp inn oppbløtet gelatin. Ha i espumaflasken, la det stivne godt, lad med en patron, rist djevelsk i minimum 40 sekunder og la flasken stå på benken klar til servering. 

  
Så gyver du løs på peppersuffléen og denne oppskriften rekker til 6-8 gode porsjoner. Før du starter på første steg setter du på stekeovnen på 190 grader. Deretter utfører du «mis en place» med alle ingredienser målt opp og klart på benken. Her er oversikten over alt du trenger og dette refererer jeg til i stegene nedenfor:

64 g mel, 90 g sukker, 16 g salt, 10 g sort pepper (hele korn som du morter), 400 g matyoghurt (8-10% fett), 150 g sukker, 150 g eggeplommer, 224 g eggehviter, 46 g sukker, melis til dryss, et par friske jordbær i skiver til pynt.

Steg 1: Lag en sufflébase hvor du blander sammen 64 g mel, 90 g smør, 16 g salt og 10 g sort pepper til en myk deig. 

  
Steg 2: Varm opp 400 g matyoghurt (bruk nøytral yoghurt med 8-10% fett) og 150 g sukker på medium varme til sukker er oppløst. Tilsett basen fra steg 1 og kok under konstant røring til gummikonsistens. Beregn ca 4 minutter med hardt rørearbeid. 

  
Steg 3: La blandingen kjøles noen minutter og for så å røre inn 150 g eggeplommer.

Steg 4: I en stor bolle visper du 224 g eggehviter til lett skum for så å tilsette 46 g sukker. Fortsett å vispe til du har marengs med stive, glinsende topper.

Steg 5: Vend inn 1/3 av marengsen i sufflé røren og fortsett i flere omganger til alt er blandet. 

Steg 7: Smør sufflé former godt og sukre disse. Pass på at absolutt alle flater (og helt opp til kanten) er dekket da dette er essensielt for hvordan suffléen på sitt magiske vis strekker seg mot himmelen.

Steg 8: Fyll formene og bruk ryggen av en kjøkkenkniv til å ta bort overflødig fyll og for å lage en helt jevn overflate. Sett formene på rist, stek i 17 minutter «and let the magic happen». Følg nøye med mot slutten av steketiden da du ikke vil ha en brent overflate! Ut av ovnen og dryss umiddelbart med melis.

  
Steg 9: Lag en grop i suffléen med en spiseskje. Her trenger du hjelp fra en god venn! Fyll suffléen med jordbærskum og pynt med en feiende flott jordbærskive.

Server herligheten, la stillheten senke seg og ta imot velfortjent hyllest fra gjestene!

  
  

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s