Heit lørdagslaks

Jeg elsker laks og når resten av familien uttrykker samme kjærlighet for denne flotte fisken er det ikke vanskelig å la den få prioritet i bassenget. Sviddå var klar med deilige 50 grader og salmalaksen hoppet på benken klar for noen heftige svømmelengder. 

Det åpner seg uendelige muligheter når laks skal serveres og du finner flere eksempler her med Sviddå i hovedrollen. Denne lørdagskvelden ønsket jeg en ny vri og valget falt på et grønt tilbehør med et spicy tilsnitt. En frekk rett som tilberedes raskt og enkelt. Tekstur og smak blir utenomjordisk når sous vide brukes og har du ikke prøvd det enda så garanterer jeg suksess! 

Den heite lørdagslaksen ble servert med pannestekt vårløk, sukkererter, rød chili og røde linser vendt inn i Ketsjap Manis, en søt og pikant soya saus…mmmmmm:-)

  
Til 4 sultne sjeler trenger du: 1 salmalaks ( ca 750g), en bunt vårløk, en pakke sukkererter, 2 stk røde chili, en ts korianderfrø, 2 ss finhakket koriander til pynt, 1/2 avokado, 3 ss Ketsjap Manis, 1 stk lime, 2 bokser røde linser (fra Go Green), 3 ss olivenolje, 3 ss nøytral olje.

Gjør først fisken klar til svømmetur. Del fileten i to og kvern over litt salt på begge sider. Legg stykkene i hver sin zip lock pose, ha i noen spiseskjeer olivenolje, press ut luft ved å senke posene sakte ned i et vannbad, forsegl når det gjenstår noen millimeter. La fisken legge på svøm i bassenget – 50 grader i 25 minutter. 

   
 

Mens laksen koser seg i kulpen gjør du klar tilbehøret. Del opp vårløk i 10 cm staver, del sukkererter i to, skjær chili i skiver, skjær en lime i båter, varm opp linser i lake og hold varm i gryten.

  
Varm opp olivenolje i en stekepanne og fres grønnsakene. Begynn med vårløk og etter et par minutter tilsetter du sukkererter og limebåter. Etter ytterligere et par minutter hiver du oppi chili. Sil av de røde linsene og ha dem i pannen sammen med det grønne. Vend inn Ketsjap Manis, dryss over korianderfrø og hold varm til servering.

Når fisken er ferdigsvømt åpner du posene og heller stykkene forsiktig ut på en tallerken. Stek i varm panne med nøytral olje i 30 sekunder på hver side. 

Del fiskestykkene (forsiktig og med sylskarp kniv) i to. Legg opp det grønne og noen tynne skiver avokado og plasser salmaen på toppen. Pynt med frisk koriander. 

Da gjenstår det bare å jage alle til bords og nyte en heit lørdagslaks!

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s