Tørket aprikos i Sviddå

For en tid tilbake hadde jeg en uforglemmelig opplevelse fullpakket av inspirasjon på Leiths School of Food and Wine i London. Jeg deltok på et kurs med fokus på kreativitet, smakskombinasjoner og teknikk som jeg fikk av kjæresten min. I løpet av kurset diskuterte vi blant annet sous vide og fikk enda bedre innblikk i hvor omfangsrikt bruksområdet er. Egentlig er det bare fantasien å bruke fantasien og prøve ut forskjellige ting. Idag forsøkte jeg meg på tørket aprikos og jeg ville lage noe som kunne brukes som smakstilsetning til for eksempel yoghurt, tilbehør til is, kakefyll eller rett og slett til knekkebrødet. Første forsøk ble en formidabel suksess så andre typer tørket frukt er allerede anskaffet. 


Jeg ville ha noe som var søtt og syrlig med litt krydder smak så dermed endte jeg på følgende ingredienser: 

190 g tørket aprikos (jeg delte mesteparten av aprikosene i tre strimler), 1 stk stjerneanis, 1/2 kopp sukker, 1/2 kopp vann, zest fra 1/2 sitron og saft fra 1/2 sitron.


Fremgangsmåten er superenkel og Sviddå hylte av begeistring for at bassenget ble fyrt opp til 85 grader. 

Ha alle ingrediensene i en zip lock pose, senk posen ned i vann for å presse ut luft og forsegl. Ha posen i bassenget og la den svømme i 4 timer. Legg toppen av posen på kanten av bassenget slik at du er 100 % sikker på at vann ikke trenger inn. Når herligheten er ferdig tømmer du innholdet i et lufttett glass, fjerner stjerneanis og lar det kjøle seg ned på benken for så å oppbevare i kjøleskapet. 

Enjoy!

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

2 thoughts

    1. Hei Roy…den tar vel rundt 2 dl. Bruker du en kopp du har så er det forholdet mellom ingrediensene som betyr noe. Lykke til – dette er supergodt og det er bare å glede seg:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s