Rosmarinskum

Det nærmer seg høst, men krydderplantene bugner enda i kassen på terrassen. Nå gjelder det å slippe fantasien løs slik at disse deilige urtene kan bringe fram fantastiske aromaer når vintermørket setter inn. 

Jeg har tidligere skrevet om å fryse urter sammen med olje i isbitformer. For oss som elsker sous vide blir de små isbitene smaksbomber som bringer fram de nydeligste smaker i bassenget. 

Jeg er også den heldige eier av en spumaflaske, hvor man enkelt kan trylle fram deilige krydderskum som tilbehør til det meste. Dette skummet serverte jeg til både kylling og svinestek sous vide i løpet av helgen til stor jubel fra nyterne rundt bordet. 

Du trenger 200 g rapsolje, 40 g vårløk, 20 g urter (her rosmarin, men du kan bruke det du har tilgjengelig). I tillegg trenger du en eggeplomme, ett egg, en ss Dijon sennep og en dl vann…alt rom temperert. 


Kjør olje, vårløk og urter i blender til en fin puré. Ha i en gryte, varm opp til 68 grader og sil oljen. Ved denne temperaturen skiller pureen seg og du sitter igjen med den gode oljen. Kjøl denne raskt ned over et isbad. Pisk sammen egg og sennep. Tilsett olje i tynn stråle mens du visper som besatt. Ta en pause en gang i blant og pisk inn litt og litt vann. 

Ha væsken på spumaflaske, kjør opp trykket med en patron og varm flasken i en gryte eller i sous vide bassenget som holder ca 50 grader. Rist på flasken en gang i blant. 

Legg opp retten og overrask gjestene med et litt annerledes og kreativt element på tallerkenen. 

Nyt det!

Bildet: svinestek sous vide med ovnsbakte beter og rosmarinskum

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s