Leverpostei til jul

Vi ser fram til mange og lange frokoster i førjulstiden. Dette er tiden hvor det er litt ekstra kjekt å ta vare på gode mattradisjoner og for meg er hjemmelaget leverpostei magisk. Min gode mentor Helge lærte meg hvordan postei skal lages og ikke minst delte han villig vekk oppskriften på denne posteien som muligens havner på ditt julefrokostbord også. 

La det bare være sagt først som sist – leverposteien ble IKKE laget i Sviddå. Den er fullt opptatt av å trylle fram årets roastbiff og noe måtte jeg jo finne på i den lange ventetiden. 


Du trenger 500 g lever av okse eller svin, en kvart hakket løk, noen skiver bacon, 200 g sideflesk, 2 egg, 50 g potetmel, 1 1/2 ts salt, 1/2 ts pepper og 1 ts nellik. Dette rekker til å lage en postei dersom du bruker brødform. 

Det første du må gjøre er å legge leveren i vann er par timer sånn at den er godt utvannet før bruk. Fyr opp stekeovnen til 140 grader. 

Dekk først bunnen av formen med bacon skiver. 


Del opp lever og sideflesk i mindre biter og kjør gjennom kverna 2 ganger. Moro!!


Rør inn resten av ingrediensene i deigen og hell oppi formen. Legg et par skiver bacon på toppen og la den kose seg i vannbad i ca 1 time og 15 minutter til konsistensen er fast. 


La posteien kjøle seg ned og server med godt smør og rødbetskiver…magisk!!

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s