Nyttårsforsett – mer sjokolade og mer is! 

Det er høytid for nyttårsforsetter i alle mulige slags former og fasonger. Sviddå har ytret et instendig håp om et vanvittig antall svømmelengder i bassenget og jeg håper på mer sjokolade i 2017. Årets første innlegg er derfor viet til at mitt håp oppfylles – varm sjokoladekrem. Denne syndige herligheten kan du servere til forskjellige desserter, men den passer nok spesielt godt til is:-).

Her får du er en riktig god dessert til å avslutte et godt festmåltid – skogsbær parfait med mandelkaker og varm sjokoladekrem. 


Her må du starte med pairfaiten som er en isvariant. Dette vidunderlige franske ordet betyr perfekt! Du trenger en pose med opptinte skogsbær, 150 g sukker, 5 dl kremfløte, 4 eggeplommer og gjerne noen bær til pynt – jeg valgte blåbær. 

Stol på meg – dette er superenkelt! Først pisker du egg og sukker til eggedosis for så å røre inn de tinte bærene. Pisk fløten til krem og vend inn i bærblandingen. Fyll herligheten i en plastboks, sett på lokk og forvis den til fryseboksen i 6-8 timer. Ta ut 30 min før servering slik at den er myk nok til å lage et par gode kuler per pers. 

Mamdelkakene kan du også lage en stund i forkant. Du trenger 50 g grovhakkede mandler eller andre nøtter du setter pris på – hassel eller cashewnøtter eller…. 75 g melis og 3 eggehviter må også til for å lage disse. 

Begynn med å piske eggehvitene og tilsett melis litt og litt til du får myke topper. Vend inn nøttene, bruk en skje og sett små topper med røre på stekebrett – bruk stekepapir. Stek på 160 grader i 25-30 minutter og avkjøl på rist. 

Til sjokoladekremen trenger du 80 g fløte, 60 g sukker, 60 g mørk sjokolade, 1/2 ts salt og 3 eggehviter. 

Kok opp fløte, salt og sukker på medium varme. Rør hele tiden til sukker er smeltet. Ta kjelen av platen, ha i sjokoladebiter og rør til alt er smeltet. Rør inn eggehviter og ha sjokoladeblandingen på en espuma flaske. Fyr opp med en patron, rist som en gal i 10 sekunder. Kok opp vann, slå av varmen og sett flasken i det varme vannet slik at kremen får god temperatur. 

Da blir kremen sånn som dette…mmmm:)

​​
​Knus mandelkakene i bunn av tallerkenen, legg på et par kuler med parfait og sprøyt over den varme sjokoladekremen. 

Vel bekomme, godt nyttår til dere alle med de beste ønsker om et fantastisk 2017:-)

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s