Leve Angus!!

Jeg var så heldig å få muligheten til å kjøpe 22 deilige kilo med Angus oksekjøtt fra en lokal bonde. I esken åpenbarte det seg perfekt marmorert entrecôte, ytrefilet, mørbrad og kjøttdeig – et syn for øyet. Med kjøkkenbenken full av godsaker, merker jeg at Sviddå dirrer av forventning og glede med visshet om å se fram til mange svømmeturer i bassenget denne vinteren. 

Den første med svømmetid fra Angus benken ble et flott stykke mørbrad på rundt 1,5 kg. Sviddå ble stilt inn på 58 grader før jeg lot Angus ta en baklengs salto og legge ut på en 6 timers langtur. 

Dagens rett ble servert til gode venner….som svarte på invitasjonen med sine blendende smil gjennom hele måltidet:  

Angus mørbrad med en fløyelsmyk persillerotkrem, smørstekte gulrot og persillerot med en kraftig saus.


Persillerotkremen henter sin grønnfarge fra bladpersille. Du trenger 900 g persillerot, 100 g sellerirot, 1 dl fløte, 100 g smør, 20 g bladpersille (kun bladene utgjør en god bunt), 1 dl olivenolje, salt og pepper. 

Skrell grønnsakene, kutt i mindre biter og kok møre i vann. Hell av kokevannet i en bolle, ha i bladpersillen i vannet i 20 sekunder. Hell deretter persillen direkte i isvann. Press ut vann av persillen og kjør med olivenolje med en stavmikser. Ha de kokte røttene i blender og kjør til en myk krem med fløte og smør. Ha i en gryte og bland inn persilleoljen. Smak til med salt og pepper. 


Server retten med smørstekte gulrøtter og persillerøtter. Du trenger 3-4 av hver, 1 ts sukker, 1/2 ts salt og 50 g smør. Del røttene i tynne staver og ha dem i varm panne med smør. Strø over salt, sukker og vend på grønnsakene jevnlig. For å være sikker på at konsistensen er sånn den må være, litt tyggemotstand, så er et lite triks å steke grønnsakene nesten ferdig og la dem hvile. Rett før servering setter du pannen i forvarmet ovn (220 grader) og lar dem kose seg der i 5 minutter. 

Denne sausen står utrolig godt til denne retten. Du trenger 1 stk sjalottløk skåret i fine skiver, 2 dl rødvin, et par ss nøytral olje, 3 dl god oksekraft, en kvast frisk timian, 1/2 dl fløte, 1 ss dijonsennep, 3 ss smør, noen dråper sitronsaft, salt og pepper. 

Fres sjalottløk i olje et par minutter. Ha i rødvin og kok inn til marmelade. Ha i oksekraft og la kvasten med timian kose seg noen minutter for å sette smak. Ta krydderplanten ut igjen og rør inn smør, fløte og sennep. Press i noen dråper sitron og smak til med salt og pepper. 

Etter 6 timer løfter du en mørnet mørbrad opp av bassenget, tørker godt og freser den på alle sider i varm panne før du skjærer den opp i passe serveringsstykker. 

Legg opp og ta imot hyllesten:-)

Vel bekomme!!

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

2 thoughts

  1. Kan jeg spørre om hvilken bonde og hvor han bor? Er så opptatt av sånn type mat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s