Fløyelsmyk kosesuppe med pottit, purre og chili

Det er ikke mye som slår en varmende, smaksrik og fløyelsmyk suppe på kalde vinterdager. Da er det utrolig kjekt å kunne diske opp med en lekker suppe, raskt og enkelt…så lenge du har trykkoker da:-) Når det er sagt er det selvsagt fullt ut mulig å lage denne suppen uten trykk, men konsistensen blir ikke så himmelsk som den du tryller fram med 110 bar. 

Det er egentlig bare fantasien som setter begrensninger for hvilke ingredienser fra moder jord du kan bruke. For meg falt valget denne gang på kombinasjonen potet, purre og sellerirot – og hvilken kombo det viste seg å være!!


Fra et lokalt gårdsutsalg fikk jeg kloa i ingrediensene som må til for å lage denne herligheten; en stk purreløk, en stk persillerot, 6 stk kokefaste poteter, en stk rød chili, 7 1/2 dl god kyllingkraft (jeg brukte Jacobs), 150 g usaltet smør, 40 gram usaltet smør, 30 g vann, 1/2 ts natron, 1 ts salt og saft fra 1/2 sitron. 

Dette er feiende enkelt. Start med å kutte grønnsakene i biter og finhakk rød chili.Smelt smør i trykkokeren på medium varme og ha i grønnsakene som du sørger for å glasere godt. Bland vann, natron og salt godt og ha i gryten. Rør godt. En av de viktigste grunnene til å bruke natron er for tykkelse og fløyelsmyk konsistens. Få på lokket og fyr opp trykket (ring 1 = laveste trykk). La grønnsakene kose seg under trykk i 20 minutter. Det som åpenbarer seg når du lar dampen slippe ut er bare vidunderlig. Jeg liker å kalle det aroma, duft og smaks overload – ingenting går til spille:-)

Ha de nærmest karamelliserte grønnsakene over i en blender sammen med finhakket chili og kjør til ønsket konsistens. Hell basis for suppen over i en gryte og tilsett varm kyllingkraft til du har ønsket tykkelse. Ha i 40 g usaltet smør i terninger og kjør dem inn i suppen med en stavmikser. Smak til med sitronsaft for å få den rette syrebalansen og tilsett gjerne litt ekstra salt.

Server med hjemmelagede krutonger og sprøstekte bacon biter….mmmmmm!!!

Vel bekomme:-)

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

2 thoughts

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s