Når du bare skal kose deg…

Den lokale Meny butikken fristet med fantastisk, marmorert Angus filet her om dagen. Dette kjøttet er noe dyrere enn hva du kanskje opplever fra andre produsenter, men det glemmer du så fort første bit er fortært! Bare Angus er Angus, sier Primajæren, og de har helt rett!

Med råvarer som dette iverksettes portforbud mot Sviddå. Dette er så mørt og svært enkelt å tilberede fram til et perfekt resultat. Angus trenger rett og slett ingen svømmetrening. Sviddå måtte skuffet innse at det ikke ble fylt noe vann i tanken denne lørdagen.

Her kan du enkelt lage en koserett perfekt til lørdagskos som smaker utrolig godt, har spennende teksturer og med en liten overraskelse i risottoen som kompletterer smaksbildet.

Angus biff med sopp- og tranebærrisotto, en syndig demi-glace og brokkoli spirer.

Dette trenger du til 2 personer: 300 g Angus filet (ytre, indre eller entrecôte), en hvitløksbåt, en stilk rosmarin, smør til steking, brokkoli spirer.

Til risotto: 150 g sopp i tynne skiver, en pose ferske tranebær, frosne grønne erter, risottoris, 6 dl kyllingkraft (Jacobs), en håndfull revet parmesan, 3 ss smør, 2 ss olivenolje, ett glass hvitvin, en finhakket liten løk, salt og pepper.

Til demi-glace: 1/2 sjalottløk skåret i tynne skiver, 1 ss nøytral olje, 2 dl oksekraft (Jacobs), 3 dl rødvin, 2 ss smør, en dæsj presset sitron, salt og pepper.

Begynn med sausen. Varm opp olje i en gryte og fres løk til blank og myk. Ha i rødvin og la koke inn til marmelade konsistens. Tilsett oksekraft og la koke ned til den tykner. Sjekk med en spiseskje…når sausen henger på skjeen er du i mål. Visp inn smør og juster med sitron, salt og pepper. Sett til side og varm opp forsiktig før servering.

Risottoen tilbereder du etter beskrivelsen og mengde du ønsker fra pakken. Varm opp olje og fres løk til myk og gjennomsiktig. Rør inn ris til den er godt dekket av olje. Hell over vin og la den koke inn under forsiktig omrøring. Tilsett 1/3 av kokende kraft, følg med og tilsett mer kokende kraft etterkvart. Hele kokeprosessen tar ca 15-18 minutter. Når den er ferdig (al dente – litt tyggemotstand) rører du inn smør og parmesan. Mens risen bobler, steker du sopp i en panne med litt smør. Mot slutten har du tranebær og en håndfull grønne erter i pannen. Sett til side og bland i risottoen rett før servering. Tranebærene gir et veldig fint syrlig element til risottoen.

Så til hovedrolleinnehaveren – Mr/Mrs Angus! Stek disse i en god stekepanne på høy varme. Smelt godt med smør (minst 5-6 ss)), ha i en stilk frisk rosmarin og en knust hvitløksbåt slik at du tilfører god aroma i stekesmøret.

Stek biffene 1 1/2 minutt på hver side for medium rare. Ta pannen av varmen og la biffene ettersteke på pannen i 3 minutter. Perfekt:-) Kjør på med noen runder kvernet pepper og litt salt (hvis du absolutt må)

Da gjenstår det bare å legge opp en deilig porsjon til deg og den du ønsker å dele denne koseretten med. En stor skje med risotto i bunn, noen spiseskjeer demi-glace, deretter biffen og til slutt litt brokkoli spirer på toppen.

Vel bekomme!!

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

2 thoughts

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s