Svømmedyktig ananas

Det er på tide å slå et slag for det søte! Jeg må innrømme at desserter er noe av det morsomste og mest utfordrende å lage. Smakskombinasjoner og variasjoner i tekstur er så og si uendelig! Dessertkokkelering er som å hoppe ut på et hav av kreative muligheter.

Sous vide er muligens ikke det første hjelpemiddelet man tenker på til dessert. Men, det er ikke nødvendig å lure på det mer. Sviddå og jeg er skjønt enige om at frukt nyter, som alt mulig annet, godt av noen heftige svømmelengder i oppvarmet basseng!

Denne fantastiske kreasjonen er inspirert av Great British Chefs som har en herlig app full av matglede og utrolige kreasjoner.

Fest setebeltene og gjør deg klar til å gyve løs på Ananas i karamell med pasjonsfrukt sorbet og hakkede pistasjnøtter.

Med følgende liste av ingredienser har du nok til å serverer 6-8 søthungrige gjester.

Til sous vide ananas trenger du 1 ananas, 300 g sukker, 50 g glukose, 10 rosa pepperkorn, 1 stjerneanis.

Til isomalt tuile trenger du 100 g isomalt og 100 g glukose

Sorbeten kan du enten lage selv eller gjøre som meg – finn en boks med sorbet av god kvalitet i butikken:-)

Det første du må gjøre er å svinge opp temperaturen på bassenget til 65 grader.

Begynn med å gjøre ananasen klar til svømmetur. Del den i to med en stor, skarp kniv. Del deretter hver halvdel i 6 rektangler. Fjern skall og den harde kjernen og legg ananas bitene i en dyp form.

Ha sukker, glukose og en touch med vann i en panne på medium varme. La det bli brunt…pass på at du ikke brenner det. Hell over ananas biten og la det hele avkjøles før du har alt over i en zip lock pose. Tilsett stjerneanis og rosa pepperkorn.

Bruk vannbad metoden for å forsegle ananas om du ikke har en kammer vakumeringsmaskin. Senk posen sakte ned i vann slik at luft presses ut og lukk posen.

La posen stupe ut i bassenget og la ananasen teste svømmeferdighetene i 60 minutter.

Når ferdig tar du forsiktig ut ananas bitene og har væsken over i en kjele. Reduser denne til du har konsistens som minner om honning. Avkjøl til væsken er lunken og pensle karamell på ananas

Tuile kan du velge bort, men du øker wow faktoren med 1000 hvis du lager det. Tuile betyr egentlig noe sånn som tynn, crisp kjeks på fransk.

Bland glukose og isomalt i en panne og varm opp til 160 grader. Spre dette utover en silikonmatte så tynt du klarer. Avkjøl og la det sette seg/stivne skikkelig. Når desserten er klar knekker du opp stykker og monterer i isen.

Sorbet kan du selvsagt velge å lage, men denne gang gikk jeg for en boks med sorbet av god kvalitet kjøpt fra en av byens bedre matbutikker.

Hakk pistasjnøtter slik at du har omtrent en spiseskje til hver person. Legg på ananas og pynt med noen rosa pepperkorn. Legg på nøtter og plasser en skje med sorbet oppå disse. Knekk opp tuile og monter i sorbeten.

Server….og ta imot jubelen!!

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s