Møre lår og spicy paprikasaus

En av de absolutte favorittene i flokken min er variasjoner av kyllinglår. Familen har rett og slett bestemt seg for at kylling er alrighte dyr. For de minste (og de litt større) er det ikke så mye som slår det å gnage på et lår, og for kokken er det bare kreativiteten som setter begrensninger for hva du kan servere som lårtilbehør. Dagens kreasjon ble….

Kyllinglår sous vide med ovnsbakte parmesan poteter, pannestekt squash, karamellisert løk og en (litt) spicy paprikasaus.

Dette er perfekt kosemat hvor lårene mørnes med noen timers svømmetur i bassenget. Har du mot formodning ikke sous vide i hus, så tilbereder du selvsagt lårene på vanlig vis:-)

Håndtering av kylling krever temperaturkontroll og tilberedingstid er viktig. Siden vi nå skal gyve løs på lår betyr det lengre tid i Sviddå – det er beina sin skyld. Gjennom mange forsøk har kommet fram til hva som garanterer supermøre, smakfulle kyllinglår – 65 grader i 5 timer.

Legg lårene i poser, ha i litt smør eller en frossen bit med olje og finhakkede urter. Det er et godt tips å ha en stæsj av sånne aromatiske isbiter i fryseren! Sviddå hopper og danser av glede på kjøkkenbenken og er klar for mange 65 graders lengder. La dem plaske med hyl og skrik i bassenget i minst 5 timer.

Nå har du egentlig all verdens tid til å gjøre alt mulig rart…men for at dette skal bli en god rett så må du selvsagt bruke litt av denne tiden på tilbehøret!!

Start med sausen. Du trenger 1/2 gul løk, 1 rød paprika, 2 ts smør, 3 dl kyllingkraft, 2 dl yoghurt naturell, salt, pepper, 2 ts mel og en ss krydderiet (fekk Tine sin – kan sløyfes).

Ha smør i en gryte og surr løk og paprika til det mykner. Tilsett kyllingkraft og la småkoke på medium varme i 10 minutter. Hvis du ønsker en jevn saus kjører du den nå med stavmikser.

Visp mel inn i yoghurt og tilsett sausen. La småkoke videre i 5 minutter. Ha i krydderost og rør godt. Smak til med salt og pepper. Vil du ha en litt mer spicy utgave kan du kjøre på med litt chili pulver:-). Press noen dråper sitronsaft – det gjør susen. Sett til side og varm opp før servering.

Det holder ikke med kylling og saus for flokken min så tre elementer til må lages.

Kutt en løk i båter og legg i en liten gryte. Hell over 1 dl kyllingkraft, legg i 3 ts smør og 2 ss sukker. Kok uten lokk til løken er mør og sausen har tykner godt.

Ovnsbakte parmesan poteter var utrolig godt! Her trenger du 1 kg småpoteter, litt olivenolje og et par never revet parmesan. Del potetene i to og drypp over god olivenolje. Stek i ovn på 200 grader til de begynner å bli møre. Ta ut formen og dryss over parmesan. Fortsett å steke til de begynner å bli litt gyldne.

Litt grønt på tallerkenen frisker opp og godt for alle i tillegg. Har du en squash tilgjengelig så deler du opp noen tynne skiver og steker såvidt møre i pannen. Krydre med litt pepper og salt.

Helt til slutt lar du lårene frigjøres fra sine poser. Tørk lett av med kjøkkenpapir og fres dem noen minutter i varm panne.

Legg opp sånn som du liker det og ta i mot stillheten – for det blir stille når denne retten nytes!! Vel bekomme:-)

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

4 thoughts

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s