Skummende og voluminøst tilbehørstips

Av og til har du sikkert opplevd at et lite element på tallerkenen kan gjøre den store forskjellen på et måltid. Det der øyeblikket hvor gjestene dine utbryter et kollektivt wow synes nå jeg er ganske så tilfredsstillende.

Hvis du har planer om fisk (pannestekt eller grillet laks, ovnsbakt eller stekt hvit fisk) på menyen, eller gleder deg hemningsløst til asparges sesongen, eller rett og slett bare ønsker å sprite opp en av dine retter så vil det følgende definitivt bidra til det. Hemmeligheten er eggekremskum!!

 • Det er muligens bare et lite hinder mellom deg og denne herligheten – du ha en spumaflaske! En hva? tenker du…
 • Enkelt fortalt er en spumaflaske en metallbeholder som du fyller med en røre. Du bruker små gassbeholdere som inneholder N2O som skrus på toppen slik at flasken blir fylt av trykk. Du rister flasken som bare gjøken noen sekunder og luft presses inn i røren. Den kan brukes til kalde eller varme varianter og du finner flere hos Sviddå – bringebærskum, jordbærsaus, urteskum for å nevne noen.
 • Så til eggekremskummet! Du trenger 1/2 dl fløte, 2 egg, 3 eggeplommer, 1 ts salt og 1/4 ta kajennepepper (kan sløyfes, men anbefales på det sterkeste for å gi skummet litt omph:-))
 • Ha alle ingrediensene i en stålbolle og rør dette forsiktig sammen. Kok opp litt vann i en bolle som er mindre enn stålbollen. Visp blandingen kontinuerlig over vannbadet til du har en løs eggerøre. Viktig at den er skikkelig rennende ellers risikerer du at røren koagulerer i flasken med det deprimerende resultat at ingenting kommer ut av flasken.

  Hell den løse eggerøren på spumaflaske, skru inn en patron og rist flasken som nøkken i 30 sekunder. La flasken kose seg i kjøleskapet i 2 timer før servering. Rist på flasken hvert 30 minutt.

  Resultatet blir det deiligste skummet du kan tenke deg med akkurat nok kayennekick som lokker fram smilene rundt bordet!

  Vel bekomme!

  Forfatter: sviddaa

  Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

  Legg igjen en kommentar

  Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

  WordPress.com-logo

  Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

  Facebookbilde

  Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

  Kobler til %s