Smakfulle og innsmigrende chutneys – perfekt tilbehør!

Det er sommer og for meg er det tiden for fokus på enkle og lette retter. Grill, salater, grønnsaker, fisk, yoghurt, oster og er stykke ordentlig kjøtt i ny og ne…alt dette kan løftes med spennende tilbehør som for eksempel en smakfull og innsmigrende chutney.

Det er ufattelig enkelt å trylle fram de herligste chutneys med å bruke sous vide. Sviddå har gjort det før med suksess, og svømmeturene ender alltid med perfekt resultat!

Herved følger ett eksempel på en søt og spicy (aprikos og rosin), og ett eksempel på en syrlig og skarp (tomat og løk). Med disse to har du nydelig tilbehør tilgjengelig i kjøleskapet gjennom sommeren:-)

Det første du må gjøre er å fyre opp varmen i bassenget til 85 grader. I den relativt korte ventetiden som følger har du mer enn nok tid til å forberede godsakene til sin svømmetur.

Til aprikos og rosin chutney trenger du 200 g tørket aprikos, 1/2 kopp sukker, 1/2 kopp vann, 1 cm finhakket ingefær, 1/2 finhakket rød chili, zest fra 1/2 sitron, saft fra 1/2 sitron, 1 liten eske med rosiner, 1 stjerneanis.

Legg alle ingrediensen i en zip lock pose og bland godt. Senk posen sakte ned i en bolle med vann, forsegl, legg til side og gyv løs på neste chutney.

Til tomat chutney trenger du 200 g soltørket tomat, 1 kanelstang, 1/2 kopp brunt sukker, 1/2 finhakket rød chili, 1/2 kopp vann, 2 ss hvitvinseddik, 1 finhakket sjalottløk, 1 ts salt, 1 cm finhakket ingefær.

Ha alle ingrediensene i en zip lock pose og bland godt. Senk posen i en bolle med vann og fordelt.

Nå kan du la begge posene stupe ut i bassenget og la dem nyte en 4 timers svømmetur i smått ubehagelige 85 grader.

Så er det bare å vente. Tiden kan du slå ihjel med hva du måtte ønske, men en ting du må gjøre er å finne fram egnede glass til oppbevaring av chutneyene.

Etter fire timer løfter du ut posene. Aprikos varianten heller du direkte i glassene. Tomat varianten kjører du i en blender for så å ha i glass.

La glassene stå på benken til de er avkjølt, sett deretter på lokk og oppbevar i kjøleskapet. Vipps så har du et noen herlige krukker med nydelig tilbehør som bidrar til å løfte enhver sommerlig rett.

Vel bekomme!

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s