Sviddås miso marinerte torsk

Dette er digg! Og enda bedre – dette er veldig enkelt å få til! Denne retten laget jeg til en pop up restaurant høsten 2023. En drøm ble realisert hvor jeg fikk muligheten til å servere flotte gjester en herlig meny over to kvelder sammen med @godtnokmaggi. Menyen var sammensatt av 8 retter og denne var en av mine absolutte favoritter.

Til 4 personer trenger du 500 g torskeloin, en stk agurk, 1/3 kopp sukker, 2/3 kopp rød miso, 3 ss mirin, 2 ss risvineddik, 3 ss vann.

Torsken skal marineres i kjøleskap over natten. Ha sukker, mirin, risvineddik og vann i en gryte på medium varme. La putre noen minutter og avkjøl. Legg torsk i kald marinade og sett i kjøleskap.

Syltet agurk er superenkelt. Lag en lake med 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann. Avkjøl litt og ha i strimlet agurk. Her kan du skjære agurk i tynne strimler eller bruke mandolin eller annet utstyr:-). La den stå i kjøleskapet og godgjøre seg, gjerne over natten.

Poppet surdeig er også en smal sak å lage. Du trenger et par t skjeer surdeigstarter, en halv kopp mel og 1-2 kopper vann. Lag en røre som er ganske så rennende (ca 70% hydrasjon). Ha røren i en spruteflaske og drypp i frityrolje som holder 160-170 grader. La dem steke til de får en lett gylden farge.

Når du er klar for å imponere dine gjester fyrer du opp stekeovnen til 300 grader. Legg marinert torsk på en stekeplate med bakepapir. Stek i 6-8 minutter avhengig av tykkelsen på stykkene.

Legg agurk på tallerken, deretter torsk. Dryss over poppet surdeig og pynt med litt grønt. Vel bekomme:-)

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar