Entrè, entrè! Éntrecôte!

Besøk! Lene og Torbjørn! Fire retters! Alle hjerter gleder seg:-)

Det var kun hovedretten som fikk plass i sviddå og FOR en fire retters dette ble. Først kamskjell med blomkålkrem og sprø bacon, fulgt av entrecote i sviddå, hvileskjær med diverse oster…og grand finale med hvit sjokoladepannacotta med plommegele, braisserte plommer og vaniljeis.

Så til sviddå…entrecote! Dette stykket var på nærmere 850 gram og nesten 5 cm tykkelse. Etter leting og studie av diverse tabeller fant jeg ut at resultatet ville bli perfekt med 57 grader og maaaange timer – dette ble liggende i badet i 8 timer og resultatet var himmelsk.

Lagde en frisk bønne og reddik salat. Kok bønner i saltet vann i 2 minutter, etter 1 minutt legges redikker delt i fire i gryten og blir med det siste minuttet. Sil av og legg i isvann. Lag vinagraitte av 60 g olje, 20 g hvitvinseddikk, 20 g grov sennep og en teskje engelsk mustard. Visp sammen og bland i salaten.

Smakte fantastisk godt med en pastinakk krem og rødvinssaus. Kutt opp pastinakk i små biter, spe gjerne med en potet eller tre + litt persillerot. Kok mørt og kjør i blender med litt usaltet smør og en dæsj fløte. Smak til med salt og hvit pepper.

Sausen begynner med å mykne skiver av sjalottløk i nøytral olje, tilsett en halv flaske rødvin og kok inn til marmelade. Tilsett 2 dl oksekraft og 2 dl kyllingkraft…og kok inn til det halve. Når kjøttet et ferdig tilsettes litt av kjøttkraften fra posen + et par klatter smør. Smak til med salt og pepper og litt sitronsaft.

Ble godt dette og gjestene våre (og vi) var henrykte rett og slett.

20140214-003005.jpg

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s