Grillings – kyllingbryst med potettårn og røff sommersalat

Sviddå og grillen har allerede blitt bestevenner! Ingenting (nesten) slår kombinasjonen av noen lengder i bassenget og et par minutter over kull eller gass. Mørhet og konsistens beholdes med en fryktelig god stekeskorpe….der er bare å hive seg rundt:-)

Idag ble det kylling fra Stange som fikk prøvd seg. La 2 stk kyllingbryst i pose akkompagnert av litt salt, pepper og en skje steike god olivenolje. Medley i bassenget i en time på 60 grader.

20140529-183017-66617732.jpg

Nå har du oseaner av tid til å lage all verdens tilbehør. Jeg valgte diverse ting fra kjøleskapet og laget en litt røff sommersalat. Fosskokte hvit aspargestopper i saltet vann ca 3 minutter og sjokkavkjølte. Kuttet en stk gulrot og en stk nepe i skiver. Et par vårløk likeså. Ha i en neve blåbær og noen jordbær. Tilsett litt spansk pølse og litt crispi salat – og vips så har du en herlig sommersalat. Drypp over litt god olivenolje og noen dråper bringebær eddik…..mmmmm!

Kok noen amadine poteter til akkurat møre. Skjær i tykke skiver, salt med Madon salt og stek i olje til godt gyldne på hver side. Disse satte jeg sammen til et lite potettårn.

Saus…sjalottløk i skiver, blank i litt olje, tilsett en halv liter rødvin og reduser til nesten karamellisert. Tilsett god kyllingkraft (0,5 l) og kok inn 1/3. Smak til med friske urter, litt sennep, salt og pepper. Rør inn 2 ss kaldt smør til slutt.

Etter en time tas kyllingbrystene ut, tørkes lett med kjøkkenpapir og legges på gloheit grill. La brystene få en 2 minutters omgang på hver side.

20140529-183857-67137358.jpg

Da bør alt være klart til et godt sommer måltid…jeg danderte det sånn til alles forlystelse:-)

Enjoy!

20140529-184509-67509210.jpg

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s