Mens vi venter på jula…Bibringe i Sviddå

Julestria kan lett bli overveldende og da synes iallefall jeg det er godt å ha Sviddå som min faste følgesvenn på kjøkkenet. Matlaging med bruk av sous vide gir deg oseaner av tid og den rette roen til å tilfredsstille familien med smakfulle måltider. Denne søndagen fikk et godt stykke bibringe prøve seg på et maratonløp i Sviddå. 19 timer på 58 grader bidro til den friheten som førjulstida krever av familien til å konsentrere seg om alt det som må gjøres og samtidig trylle fram en god søndagsmiddag.

Kjøttet kom jeg over hos den lokale slakteren. Bibringe – det kraftige, smakfulle kjøttet som sitter på oksens ribbein og som krever lang bearbeidingstid for å bli….ja…spiselig. Med andre ord en perfekt førjulsutfordring for Sviddå. 

På tallerkenen ble retten satt sammen med enkle ingredienser, trykkokte poteter og en rund, god saus som lokket skjeene fram for å sikre seg at absolutt ingenting går til spille. 

  
Siden jeg allerede har røpet at dette er et maratonløp med tanke på tilbereding av bibringen, så er det vel heller ingen overraskelse at jeg fyrte opp Sviddå til nevnte 58 grader kvelden før servering. Kjøttstykket mitt var på ca 1,5 kg som jeg vakumerte med en skvett god olivenolje. Jeg var i det risikofylte hjørnet denne kvelden og planla med 19 timer som til alles glede viste seg å være perfekt. 10 minutter før servering avsluttes badingen, kjøttet tørkes lett, krydres med grovkornet pepper og salt for så å stekes på begge sider i varm panne med usaltet smør og nøytral olje. La det hvile et par- tre minutter før du skjærer  det i passelige serveringsstykker.

Det kreves ca 42 minutters aktivt arbeid for å klargjøre denne retten til servering.

Sausen begynner du på først. Ha 2,5 dl oksekraft (Jakobs) i en gryte og kok inn til den tykner. Hell i en skvett rødvin og kok videre i ca 10 minutter. Legg i et par hvitløksbåter for smakstilsetning. Rett før servering tilsetter du noen dråper Worchester saus, en skvett fløte og et par spiseskjeer usaltet smør. Smak til med salt og pepper. Tilsett hakket aromasopp og finhakket hvitløk (1 fedd). Resultat: fenomenal saus! 

Tilbehøret er av den enkle sorten; pannestekt aromasopp og paprika samt kokte poteter. Skjær sopp og paprika i passelige skiver. Stek i panne med smør og olje. Potetene trykkoker du i 8 minutter. 

 Legg opp og server en deilig søndagsmiddag og for all del….nyt førjulstida!:-)
  

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s