Fremdeles tid for ripsparty

Naboen har noen helt sinnsykt produktive ripsbærbusker. Såpass produktive at vi har en stående invitasjon til å forsyne oss med det vi måtte ønske – og det tilbudet utnytter vi til det fulle!

Disse små bærsmaksbombene kan brukes til utrolig mye. Vi vender stort sett tilbake til smoothies og saft. Men det familien setter aller mest pris på er når ripsbærskum trylles fram med spuma flasken. Som tilbehør løftes desserten formelig til nye høyder.

Du trenger altså en spuma flaske – en metall beholder hvor væsken tilføres N2O slik at innholdet øker voldsomt i volum og resultatet er luftig og smakfullt skum.

Til 5 dl rips puré trenger du 4 dl ripsbær (mine var frosne), 1 dl vann, 200 g sukker, 1 stk stjerneanis og 5 stk gelatinplater.

Ha alt i en gryte og kok bærene møre.

Kjør en runde i en blender og sil. Ha væsken tilbake i en gryte, varm litt opp og rør godt inn gelatin plater som har ligget i vann noen minutter. Ta vare på bær restene – ha dem over i et sterilt glass og bruk til ost for eksempel. Kanongodt!

Når gelatinen er godt oppløst siler du væsken en gang til og har den i spuma flasken. La den stå på benken noen timer til rips pureen begynner å stivne. Fyr opp flasken med en N2O patron og rist som nøkken i 30 sekunder.

Da er alt klart for å piffe opp desserten med et luftig, himmelsk og syndig godt ripsbærskum.

…og her er et eksempel fra gårsdagens dessert – vaniljeis med biscotti, pikekyss og ripsbærskum.

Vel bekomme!

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s