Supre søndagslår, steinsopprisotto og grønnsaker

Fire fine kyllinglår fikk seg noen gode runder i bassenget og vi slo ihjel ventetiden med å dra på fantastisk forestilling i Stavanger konserthus…Galen i orgelet:-)

Søndagsmiddag er herlig! Alltid mange til bords, fokus på kos, godt samvær og ikke minst gode smaker.

Denne litt rustikke kyllingretten ble en superhit! Lår, risotto og trykkokte rotgrønnsaker…nam-nam-nam!!! Enkel, rett frem, lite tid…men fantastiske smaker.

IMG_0459.JPG

Dette var så godt at låra bokstavelig gikk ned på høykant – her illustrert med Lisa in chicken action.

IMG_0461.JPG

Ta fatt på låra rett etter søndagsfrokosten fordi de trenger noen timer i sviddå eller sous vide’n. Skjær opp ett par skiver appelsin, gjør klar kvister med rosmarin og litt usaltet smør. Stryk over låra med godt kjøkkenpapir. Legg et par i hver pose sammen med en liten klatt smør. Plasser et stykke plastfolie oppå lårene og legg en appelsinskive og en kvist rosmarin oppå dette. På denne måten får du utrolig god smak til låra mens de svømmer og du unngår sterk punktsmak i kjøttet fra krydderplanten.
La låra sparke fra i 5 timer med temperaturen stilt inn på 64,5 grader. Rett før servering stekes de fine og gyldne et par-tre minutter i godt smør. Snu ofte og øs over stekesmør jevnlig….det blir et vidunderlig resultat.

Lisa på 3 har forstått at man får muskler av å spise grønnsaker og med min nyervervede trykkoker så var den saken klar. Gode biter av gulrot, persillerot, søtpotet, pastinakk og reddik ble klargjort. En klatt med godt smør og en kopp vann i bunn av trykkokeren varmes opp. Sett i innsats og ha i grønnsakene. Få opp trykket til ring 1, skru ned varmen og la grønnsakene dampe under trykk i 5-7 minutter sammen med en kvast rosmarin. Det er såååååå godt. Alt av smaker bevares under trykk og konsistensen blir vidunderlig.

IMG_0463.JPG

Vi valgte å lage en enkel risotto med steinsopp levert fra Superbra…den digger iallfall vi:-)

God fornøyelse med måltid, praten og kosen!

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s