Høstens lammeribbe, trykkokte grønnsaker med kantarellsaus

Jeg er ikke alene om å mene at den kulinariske definisjonen på høst for en vestlending er lam. Prinsessen og jeg kom over noen fin fine stykker lammeribbe forleden og disse ville vi ha til middag siden både søskenbarn og storebror var i hus.

Sviddå var ivrig på å komme igang og varmer kjapt opp bassenget til behagelige 60 grader. Denne temperaturen har jeg brukt med stort hell til både lammecarré og filet…så i god Heston stil prøver vi den samme tempen idag.

Tørk ribbestykkene med kjøkkenpapir og legg i posen. Legg et stykke plastfolie oppå kjøttet og plasser et par stilker rosmarin for smak. Ha i et par tre spiseskjeer god olivenolje.

IMG_0464.JPG

Noe av det mest fantastiske med å dele hus med sviddå er at så snart kjøttet er i gang med sine svømmetimer så har kokken ganske så god tid til å forberede andre ting. Når sviddå toppes med innrykk av en trykkoker så blir dette med tid enda bedre.

Til denne retten valgte jeg en skjønn blanding av gulrot, beter, mandelpoteter og rosenkål. Skrell og del i store biter.

IMG_0465.JPG

Sausen lager du i stekepannen. Begynn med å smelte et par spiseskjeer smør og stek kantareller gyldne. Ha i ca 1,5 dl god kyllingkraft og la dette boble til det tykner. Ha i et par spiseskjeer fløte og smak til med en teskje Dijon sennep. Smak til med grovkvernet pepper, litt salt og ha i en klatt smør rett før servering. Ha sausen i en gryte og hold varm frem til måltidet skal nytes.

IMG_0466.JPG

Advarsel: På dette tidspunktet begynner det å lukte alvorlig godt på kjøkkenet og jeg ble nedrent av sultne smårollinger og en større en som var svært klare for en matbit.

Lammeribben fikk nokså nøyaktig 2 timer i sviddå. Ta ut kjøttet og tørk godt. Kvern over litt sort pepper og dryss på litt maldon salt. Varm opp stekepannen med et par spiseskjeer smør. Når dette er gyllent legger du ribben i med kjøttsiden ned. La dem få steke godt 4 minutter mens du snur jevnlig.

IMG_0469.JPG

IMG_0468.JPG

Del opp ribben i deilige serveringsstykker og hogg inn! Dette var så godt at det var stille rundt middagsbordet…..leeeeenge!

IMG_0472.JPG

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s