En himmelsk gulrotpuré!

Trykkoker og rotgrønnsaker hører sammen…det er selvsagt også andre ting som digger å leke med trykkokeren min, men akkurat nå har jeg lyst til å dele min absolutt beste gulrotpuré.

Det som er så fint med gulrotpuré er at den fungerer som poteten…den kan brukes til så mangt. Den er deilig til alle typer hvit fisk og fungerer utmerket til ulike typer av kjøtt…kanskje spesielt okse, lam, svin, pølser og vilt. Den er flott til hverdags og gir selskaps- og gourmetrettet nye høyder. Den er også syndig god helt alene på en t-skje i smug på kjøkkenet:-)

Jeg har gjort litt research de siste ukene, har prøvd forskjellige varianter og kan meddele at jeg har kommet fram til en måte å lage gulrotpuré på som faktisk fører til et magisk resultat. Søt, rund, deilig og myk med en sånn «jeg vil ha mer» effekt.

For å få det til må du ha en trykkoker og toppen av min ser sånn ut…

IMG_0515.JPG

Du trenger 1 kg gulrøtter, 80g smør, 1/4 kopp vann, 1 ts salt, 1/4 ts natron.

Smelt smør i bunnen av trykkokeren og ha i skreller gulrøtter skåret opp i omtrent like store deler. Bland godt. Løs opp salt og natron i vannet og ha i gryten. Sett på lokk, fyr opp trykket til ring 1 og la det putre i 15 minutter før du slipper ut trykket i en deilig karamellduftende dampsky. Sil av væsken, men ta vare på den. Bruk en stavmikser og kjør pureen jevn. Spe på med væsken hvis nødvendig. Smak til med salt og pepper!

Himmelsk!!!

IMG_0516.JPG

IMG_0518.JPG

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s