Svin på skumparty

Høytiden er over, hverdagen er tibake og byr på oseaner av muligheter til å trylle fram enkle, spennende og smakfulle retter. Familien var klar for noe lett på tallerkenen og valget falt på indrefilet av svin. Sviddå dirret av glede, insisterte på full tank i bassenget og 58 grader.

Jeg har blitt veldig glad i å lage ting med spuma flasken. Et fantastisk hjelpemiddel til desserter som sjokolade mousse og bringebærskum, men også ideell for å kreere smakfulle sauser og skum som bringer en spennende kontrast til ellers ordinære retter. 

Dagens middag: Indrefilet av svin med ovnsbakte rotgrønnsaker og vårløkskum aka Svin på skumparty.

Den store spenningen knytter seg selvsagt til om skummet blir sånn som det skal bli….og det ble det:)
  

Start med å forberede svinet til sin tilmålte 90 minutters svømmetur i nevnte 58 grader. Til 3 personer trenger du en indrefilet på ca 400 gram som du deler på midten, ha på litt salt og pepper og vakumer med 2-3 ss god olivenolje. 

Så snart grisen er i vannet begynner du på vårløkskummet. Du trenger 200 g solsikkeolje og 20 g utvalgte friske urter. Jeg hadde bladpersille, koriander og gressløk tilgjengelig. I tillegg trenger du rundt 40 g grovhakket vårløk. Ha alt dette i blender og kjør til fin puré. Hell over i gryte og varm opp til 68 grader, sil og kjøl oljen raskt ned.

   
Så snart oljen er nedkjølt setter du den på benken og finner fram et egg, en eggeplomme, en ss Dijon sennep og en dl vann slik at alle ingrediensene oppnår romtemperatur. 

Imens du venter på at temperaturen på alle disse ingrediensene blir riktig, klargjør du grønnsakene. Skrell og del 4 gulrøtter, 2 persillerøtter og en rødløk. Legg i ildfast form og bak i ovnen på 150 grader i rundt en time eller til grønnsakene er møre.

Med omtrent 20 min igjen til servering ferdigstiller du skummet. Visp egg og sennep. Ha i litt og litt olje i tynn stråle mens du visper som en gal. Ta noen pauser og spe på med litt og litt av vannet. Når dette er gjort har du væsken i spuma flasken, lader med en patron, rister og setter flasken i vannbadet som holder rundt 50 grader. Rist med jevne mellomrom.

  
Ta ut kjøttet og fres i varm panne et minutt for fin stekeskorpe. Legg opp på varme tallerkener, server og husk å sette resten på bordet sammen med spuma flasken for her vil familien kreve påfyll:-)
  

  

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Én tanke

  1. Gjorde et sjakktrekk igår ved å sette spuma flasken I kjøleskapet for å teste om det fremdeles var futt I skummet idag.
    Det var det og det passet utmerket til lettsaltet torsk:)
    Kristian

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s