Trippel svin – serrano svøpt indrefilet

Sviddå har nese for godsaker og dagens rett er en svinaktig god godbit! Som du vil se står svin i ulike varianter i sentrum i denne retten. Søndager er for de aller fleste aktive dager og derfor er det avgjørende viktig å lage måltider som kan trylles fram effektivt og raskt. Men samtidig må det også føre til en så god opplevelse at alle hjerter gleder seg til neste søndag:-)

Serrano svøpt indrefilet av svin med fyldig saus, chili infisert sjampinjong, sprøstekt bacon og mandelpotetmos. En fortryllende rustikk rett med masser av smak og gode teksturer. 

  
Sviddå hikster av hysterisk glede når bassenget fylles med friskt vann og temperaturen settes til 58 grader. Imens vannet varmes klargjøres indrefileten. 

Til 6 personer trenger du 2 indrefilet av svin på litt under halvkiloen hver, 8 skiver serranoskinke og aromater. Her kan du velge friske urter (timian er bra til denne retten) og litt olivenolje eller gjøre som meg – fiske ut en «isklump» fra fryseren med gode smaker. Når mine krydderplanter faretruende nærmer seg komposten, hakker jeg opp urtebladene og fordeler i en isbitform, kverner litt salt og pepper over og fyller opp med god olivenolje. Frys og ta frem når du trenger det til sous videellering:-)

Legg skiver av serrano på plastfolie og rull inn indrefileten. Legg «pølsene» i posen sammen med krydderisklumpen, vakumer og la godbitene plaske rundt i bassenget i 90 minutter. 

  
Til sausen trenger du: en sjalottløk i skiver, en hvitløksbåt i skiver, 5 stk sjampinjong delt i 8, et par ss godt smør, 1.5 dl Noilly Prat vermut (hvitvin eller rødvin går også bra), 1/2 chili finhakket, 4 skiver bacon i 2×2 cm biter, 5 dl kyllingkraft, litt olivenolje, maizena til tykning, salt og pepper.

Fres løk og hvitløk til mykt og blankt. Ha i Noilly Prat og kok ned til sirup konsistens. Hell kraft i gryten og la koke ned med 1/3. Smak til med salt og pepper. 

Stek sjampinjong myke i panne med godt smør. Dryss over finhakket chili og sett til side til servering. 

Stek bacon i varm panne og legg på kjøkkenpapir når ferdig. 

Rett før servering har du sjampinjong og chili i sausen. De sprøstekte baconbitene fordeler du på tallerkenen til slutt.

   
 
Til potetmosen trenger du ca 1 kg skrellede mandelpoteter, et par gulrøtter, 5 ss godt smør, 1 dl fløte, salt og pepper. Ha poteter og gulrøtter i trykkokeren, fyll på med 3 dl vann, kjør opp trykket og la det stå til i hele 8 minutter. Ha over i en annen gryte og mos sammen med smør og fløte. Smak til med salt og pepper. Hold varm til servering. 

   
 
Så snart Sviddå gir signalet om at den 90 minutters svømmeturen nærmer seg slutten, gjør du klar stekepannen med et par ss smør og litt olivenolje. Stek kjøttet i pannen noen få minutter til du har en fin stekeskorpe. La kjøttet hvile litt før du skjærer det opp i fine serveringsstykker. 

  
Legg opp på tallerkener med mos først, deretter saus med sjampinjong, kjøtt på toppen, dryss på baconbiter og pynt med frisk timian. Applaus og heiarop kan formelig innkasseres på forskudd. En garantert suksess!! Velbekomme:-)

  

25809718-35CD-40F5-B28D5644C1ABBDBB-BAE0B78C-335B-4E29-978D2D1F535FC2B4

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

2 thoughts

 1. Hei
  Da var denne testet 🙂
  Var helt nydelig ja rett og slett nydelig !!!!!
  Jeg som liker sauser kan jo drikke dette (igjen)
  Svinindrefeele med serrano var og en vinner
  Potetmos 🙂 ja alt var PERFEKT i dag
  Du er flink stå på 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s