Snasent tilbehør til torsken…

Sviddå er min venn som aldri svikter! Idag ble smakfullt tilbehør til en flott torskefilet enkelt tryllet fram. Spesielt grønnsaker blir fantastisk godt når de tilberedes sous vide. Aroma og smaker tas vare på til sitt fulle og konsistensen blir perfekt.

Idag serveres pannestekt torskefilet med sous vide gulrøtter og fennikel, samt trykkokt søtpotetpuré. Topper du dette med sprøstekt bacon får du vill jubel fra alle du har invitert til bords:-)

  
Grønnsakene kan du klargjøre i god tid før måltidet. Til 4 personer trenger du 4 små gulrøtter og en stor fennikel. Skrell gulrøttene og del opp i 1/2 cm skiver og vips du har gulrotknapper. Fennikel deler du i 8 båter. 

Ha gulrotknappene i en sous vide pose og legg i 3 frosne biter med appelsinjuice. Ha fennikel i en annen pose sammen med et par ss godt smør og en stjerneanis. 

Sviddå fyres opp til vanvittige 95 grader og grønnsakene koser seg i heten til de er møre. Fennikel trenger mindre tid enn gulrøttene…men du kan slippe dem av syne i 1,5-2 timer før du sjekker mørhet. Ha posene direkte i isvann så snart grønnsakene er møre og la ligge på benken frem til servering.

   
 

Søtpotetpuréen valgte jeg å lage med trykkoker og fulgte fremgangsmåte etter inspirasjon av Modernist Cuisine. 

Du trenger 500 g søtpotet i grove biter, 120 gram usaltet smør, 30 gram vann, 3 gram natron og 5 gram salt. Smelt smør i bunn av trykkokeren, pisk natron og salt med vann og ha i gryten, legg i søtpotet og bland godt. Kjør opp trykket til ring en og la dette boble under trykk i 20 minutter. Resultatet er en herlig karamellisert base for søtpotetpureen. Ha alt i blender og kjør til myk puré. Smak til med salt og pepper. Hold varm til servering.

Sprøstek noen skiver av bacon og la renne av seg på kjøkkenpapir. 

Torskefilet skjæres i serveringsstykker og får kose seg 15 minutter i 6% saltlake. Tørk av filetene og stek i panne 10-15 minutter avhengig av tykkelse. Rett før servering freser du gulrotknapper og fennikel i varm panne. Legg opp og ta imot velfortjent gledesbrus og hyllest:-)

Velbekomme! 

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s